2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Örökbefogadó-napok Kispesten

Kispest
2014. július 15. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Évről-évre egyre népszerűbb a kerületi önkormányzat kezdeményezése a Te is Fogadj örökbe egy fát gyermekednek! program. A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén két napon is tartanak ünnepélyes örökbe fogadást: elsőként a mostanában felújított Ötvenhatosok terén, illetve az Eötvös utca és a Kosárfonó utca közötti parkban. Mostantól újabb 47 kisgyereknek lesz „saját fája” Kispesten.

A kispesti Zöldprogram keretében 2011 óta fogadhatnak örökbe a szülők gyermekeiknek fát a kerületi közterületeken, közparkokban. A szervezők idén is várták a 2012-ben, 2013-ban, illetve 2014-ben született gyerekek neveit, ahol a család úgy döntött, örökbe szeretne fogadni egy kispesti közterületen álló facsemetét, amelyre egy kis fatáblára írva felkerül majd gyermekük neve és születési dátuma. A kezdeményezést minden évben óriási érdeklődés kíséri, így idén új helyszíneket is kellett keresni, mert már „elfogytak” az örökbe fogadható fák az Atatürk parkban – mondta a családias hangulatú ünnepség elején Gajda Péter polgármester. A polgármester emlékeztetett arra is, hogy az önkormányzatnak ugyancsak fontos, hogy a kispestiek jól érezzék magukat, otthonuknak tartsák a kerületet, ezért is törekszik a város vezetése arra, hogy Kispest minél élhetőbb, minél zöldebb és minél szebb legyen.

Két új helyszínt választott az önkormányzat az idei örökbefogadáshoz, hiszen ebben az esztendőben 47 kisgyereknek lesz „saját fája” Kispesten – válaszolta kérdésünkre Gombos Vera, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, az esemény főszervezője. Tőle tudtuk meg azt is, hogy az örökbefogadás ugyan semmiféle kötelezettséggel nem jár, de az a tapasztalat, hogy a gyerekek és a szüleik később gondját viselik a fáknak, figyelik állapotukat és jelzik, ha valamilyen kár éri azokat.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.