2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Szeptembertől új lesz a konyha az Eötvös iskolában is

Kispest
2014. július 10. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Az Eötvös iskola konyhájával együtt szeptembertől immár három korszerűen felújított főzőkonyhában (Vass, Puskás, Eötvös) gondoskodnak a kispesti iskolás és óvodás gyerekek közétkeztetéséről. A most felújított csaknem 170 négyzetméteres konyha várható felújítási költsége 54 millió forint.

Az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. négy kispesti iskolai konyhát (Vass, Eötvös, Puskás, Bolyai) újíttat fel annak érdekében, hogy jobb minőségű és változatosabb ételek kerüljenek a gyerekek tányérjára. Tavaly a Vass és a Puskás iskolák konyhái készültek el, a tervek szerint idén őszre az Eötvös iskolában is elkészülnek a korszerűsítéssel. A Bolyai iskolában várhatóan 2015-ben fejeződnek be a munkálatok. A négy beruházás összértéke eléri majd a 230 millió forintot – mondta Gajda Péter polgármester. A polgármester kérdésünkre elmondta: a tavaly megkezdett konyhafelújítási program kedvező hatásait már idén érezhették a gyerekek, így a 2012/2013-as tanévre jellemző szülői panaszáradat mára megszűnt. A „helyben” főzéssel a szállítási idő jócskán lerövidült, így az ételek minősége is sokat javult. Sokat jelent az is, hogy az oktatási intézmények vezetői közvetlen kapcsolatot tartanak a konyhán dolgozókkal, azonnal jelzik észrevételeiket, kifogásaikat.

A 170 négyzetméteres konyha felújítása szeptemberre biztosan befejeződik, így naponta mintegy kétezer főétel, valamint csaknem 1400-1500 adag reggeli és uzsonna készül majd itt. A munkák során a teljes vezetékhálózatot és a burkolatokat kicserélték, az üstök, a gépek és az eszközök egy része felújított, mások teljesen újak – mondta a munkálatokat koordináló önkormányzati cég, a Vagyonkezelő, Műszaki Szervezet szakembere Dudás László.

A konyhában folyó munkák haladására kíváncsi polgármestert a bejárásra elkísérte Ékes Gábor alpolgármester és Mihály András önkormányzati képviselő is.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.