2019. június 26., szerda, János és Pál

Tovább épül az Erkel iskola tornaterme és udvara

Kispest
2014. július 09. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Az őszi tanévkezdésre kívülről is megszépül az Erkel iskola vadonatúj tornaterme és udvara – ígérik a szakemberek. A beruházás második ütemében többek között befejezik a tavaly átadott tornaterem külső homlokzatának festését, elkészül az aszfaltos sportpálya, a távolugró gödör, valamint az udvar füvesítése. Az építkezés befejezésére majd 70 millió forintot szánt az önkormányzat.

Lassan a végéhez közeledik az az önkormányzati beruházás, amelynek során első ütemben elkészült az Erkel iskola régen várt 325 négyzetméteres új tornaterme, és most a második ütemben pedig kívülről is megszépül az új tornacsarnok homlokzata és az udvar is. A szakemberek szerint a tanév kezdetére birtokba vehetik az ide járó gyerekek, és hétvégeken a kispestiek is a sportlétesítményt. Az építkezés költségeit, csaknem 300 millió forintot, az önkormányzat saját forrásból fedezte – mondta kérdésünkre Gajda Péter, aki a beruházás előre haladtáról a helyszínen tájékozódott.

Az iskola kérésére a korábbiaktól eltérően egy távolugró-pályát is kialakítanak az udvaron az újonnan aszfaltozott sportpálya mellett. Felújítás után visszakerülnek az iskolába azok a kültéri játszószerek is, amelyeket az építkezés kezdetén vittek el az udvarról, illetve néhány pingpongasztalt is felszerelnek a szakemberek, és elkészül az udvari zöldterület is – mondta az építkezésről tájékozódó polgármesternek, Ékes Gábor alpolgármesternek és Szathury Kolos önkormányzati képviselőnek a beruházást végző Kispest Kft.-től Horváth Gyula. Horváth Gyula hozzátette: ezen kívül a már elkészült tornateremhez kapcsolódóan a tetőtérben társalgót, raktárat és tantermet alakítanak ki, valamint a földszinten befejezik és felszerelik a mozgáskorlátozottaknak kialakított öltözőt és a tanárit.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.