2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

Ingyenes programok a nyári napközis táborban

Kispest
2014. július 03. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Június 23-tól augusztus 22-ig hetente átlagosan 150-180 kispesti iskolás gyerek nyári szünidős programjáról gondoskodik a kerületi önkormányzat napközis tábora a Vass Lajos Általános Iskolában. Az önkormányzat 8 millió forinttal támogatja a nyári táboroztatást.

Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, akik mai kerékpáros kerületbejárásuk utolsó állomásaként érkeztek a táborba, mert előtte megnézték a KAC-pálya felújított öltözőit, valamint az új kutyafuttatót és a 3. közösségi kertet az Élmunkás lakótelepen, valamint Mihály András, az oktatási bizottság elnöke tábornyitó látogatásán találkozott a tábort vezető és szervező kispesti pedagógusokkal és az táborozó gyerekekkel.

Vinczek Györgytől megtudtuk, az önkormányzat 8 millió forinttal támogatta a nyári táboroztatást. A gyerekek szüleinek az iskolai étkezés díját kell fizetniük, így akik ingyen étkeznek év közben, térítésmentesen táborozhatnak, akik csak ebédelnek, naponta mintegy 350, mások csaknem 450 forintot fizetnek. Megtudtuk, idén is egyre többen veszik igénybe az önkormányzati táboroztatást Kispesten, hiszen az itt élő családok egy része nem talál más megoldást arra, hogy nyári szabadidős programot biztosítson gyermekének.

A tábor programjait hagyományosan a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) munkatársai állították össze szabadidő-szervező közreműködésével. Ő koordinálja a programokat, így még gördülékenyebben zajlanak az események. Minden héten 10 pedagógus felügyel a gyerekekre, egyikőjük a mórás gyerekekre ügyel. Két önkéntes is segíti a munkájukat, az onkentes.hu oldalon, valamint középiskolákban közösségi szolgálatként hirdették meg ezt a lehetőséget – mondta el Szabó Mária, a WKK igazgatója.

A programszervező pedagógus Dékán Haas Zsuzsa kérdésünkre elmondta: a kispesti napközis tábor már évek óta nemcsak gyermekmegőrző, hanem érdekesebbnél érdekesebb programok várják a gyerekeket, akik közül sokan, itt töltik az egész nyarat. Naponta két alkalommal 50-50 fő jár az uszodába. Hetente egyszer kirándulni mennek: Visegrád, Esztergom, Szentendre, Martonvásár, Tata, Budakeszi Vadaspark, Gödöllő, Székesfehérvár megtekintése szerepel a listán. Hetente két alkalommal múzeumlátogatást iktattak a programba, vannak tematikus napok és sok-sok kézműves foglalkozás is gondoskodik a szabadidő gondtalan eltöltéséről. A jövő héten például egészségnapot tartanak, megnézik az MTK evezőseit, bejárják az Állatkertet és a Bálint Házat, és Székesfehérvárra kirándulnak.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.