2019. április 19., péntek, Emma

Újabb szelektív gyűjtőszigetek szűnnek meg

Kispest
2014. június 30. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

A házhoz menő szelektív gyűjtés folyamatos bevezetésével további tizenegy szelektív hulladékgyűjtő szigetet számol fel Kispesten az FKF Zrt. A szigetek felszámolása egy éve kezdődött, akkor is 11 kispesti gyűjtőpont szűnt meg.

A kerületi Zöldprogram Iroda tájékoztatása szerint idén mintegy 100 szelektív gyűjtősziget tervez részlegesen vagy teljes körűen felszámolni az FKF Zrt. Budapesten, így tizenegyet Kispesten is. Megszűnik a gyűjtősziget az Artúr utca 11.-nél a parkolóban, a Bem utca-Szigligeti utca sarkán, a Bem utca 52.-vel szemben a parkolóban, az Irányi Dániel utca 31.-nél, a Katica utca-Teleki utca sarkán, a Vak Bottyán utca-Kosárfonó utca kereszteződésénél, a Vas Gereben utca 142.-146. között, a Lehel utca 21. előtt a parkolóban, a Deák Ferenc utca-Üllői szervizút kereszteződésénél, az Eötvös utca-Üllői szervizút sarkán, valamint az Üllői szervizút-Klapka utca 2.-nél.

Az utóbbi három helyszínen az üveggyűjtő konténerek megmaradnak, ezek mellett a még megmaradó 15 teljes körűen működő, szelektív gyűjtőszigeten is lehetőség lesz a fehér és színes üvegek szelektív gyűjtésére. A papír, fém, és műanyag begyűjtése a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretein belül már teljes körűen biztosított minden kispesti lakos számára.

A Budapesten jelenleg működő 16 hulladékgyűjtő udvarban a lakosság továbbra is díjmentesen leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot, a hulladékudvarok működéséről és elérhetőségéről további információk az FKF Zrt. honlapján megtalálhatók. Az elbontott kispesti gyűjtőszigetekről a kerületi Közpark elbontja a korlátokat.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.