2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Vidámabb volt a Semmelweis nap a szakrendelőben

Kispest
2014. június 28. szombat Írta: Csizmadia Viola

 

Az előző évekhez képest kicsit jobb kedvűen tartották meg a szokásos Semmelweis napot a Kispesti Egészségügyi Intézetben. Az egészségügyben dolgozók az ünnephez kapcsolódóan kapták meg a kispesti képviselő-testület által visszamenőleg megszavazott havi ötezer, illetve az egyszeri nyolcezer forintnyi bérkiegészítést. A kispestiek egészségéért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként az önkormányzat dicsérő oklevelét és jutalmát pedig ketten vehették át – mondta Gajda Péter az ünnepség után.

Dr. Vargha Péter, a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa bevezetőjében megköszönte az önkormányzatnak az együttműködést, a szakrendelő dolgozónak pedig a munkát. De beszélt arról, hogy bár az intézmény eszközei egyre korszerűbbek, itt utalt a napokban üzembe állított új röntgengépre, ám ezek gazdaságos működtetése egyre nagyobb teher az intézménynek, ami a fenntartó önkormányzat támogatása nélkül komoly nehézségeket jelentene.

Az önkormányzat nevében mondott köszöntőben Vinczek György alpolgármester kiemelte: az egészségügy az a valami, ami egész életünk során, a születéstől a halálig elkísér bennünket, nem mindegy tehát, milyen a viszony a betegek és az egészségügyben dolgozók között, sikerül-e a betegekben lévő szorongást, félelmet a találkozások során enyhíteni. A Kispesti Egészségügyi Intézet jó példája annak, ahogyan egy szakmailag jól felkészült csapat a betegekért dolgozik.

A 196 éve született Semmelweisre emlékezve az ünnepi köszöntőt idén is a legfrissebben kinevezett főorvos, most Dr. Nyírő Melinda tüdőgyógyász mondta.

A köszöntő szavak után Gajda Péter polgármester, Hiller István és Burány Sándor országgyűlési képviselők, Vinczek György alpolgármester és Mihály András önkormányzati képviselők együtt adta át az önkormányzat által három éve alapított jutalmakat. A kispestiek egészségéért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicsérő oklevelet és jutalmat vehetett át Dr. Somogyi Márta kardiológus főorvos, valamint Halek Zoltánné asszisztens.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.