2019. július 17., szerda, Endre és Elek

Folyik az átépítés a Csillagfény bölcsődében

Kispest
2014. június 06. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Szeptember végére befejeződhet az átépítés az Eötvös utcai Csillagfény bölcsődében, amely 400 négyzetméternyi emelettel bővül, így újabb 25 gyermeket tud majd napközben fogadni. A mostani átalakítással megszűnhet a várólista a kerületben.

Gajda Péter polgármester Ékes Gábor alpolgármesterrel, Bogó Józsefné és Szathury Kolos önkormányzati képviselőkkel és Brinza Istvánnéval, az Egyesített Bölcsődék vezetőjével közösen látogattak el a felújítás alatt álló bölcsődébe, ahol az első önkormányzati bejáráson Horváth Gyula, a beruházást koordináló Kispest Kft. igazgatója számolt be a helyszínen a beruházás állásáról.

A lakótelepi intézmény átalakítására 150 millió forint európai uniós támogatást nyert az önkormányzat 2012-ben. A pályázati, valamint önkormányzati forrásból – összességében mintegy 230 millió forintból – csaknem 500 négyzetméterrel bővül az intézmény, amely így további 25 gyermeket tud majd fogadni, és összesen 125 kispesti kisgyermek nappali foglalkoztatását biztosíthatja.

A bejáráson Gajda Péter polgármestere a bejáráson elmondta: az önkormányzat feladata a kerületi bölcsődék fenntartása és szakmai felügyelete. Az önkormányzat továbbra sem kér térítési díjat a bölcsődékbe járó gyerekek szüleitől. A hat bölcsődében mintegy 450 kisgyermek felügyeletét látják el kiemelkedően magas szakmai színvonalon. Jelenleg is 10-15 kisgyermek vár bölcsődei ellátásra Kispesten. A mostani átalakítással, amely a tervek szerint szeptember végére befejeződik, megszűnhet a várólista a kerületben – hangsúlyozta a polgármester.

Az átépítés után az eddigi konyha helyén a bölcsőde két csoportszobával bővül, és egy emeleti tömböt is felhúznak az épületre. Ott kapnak helyet az irodák, a dolgozók öltözői, a kiszolgáló helyiségek, a szülői fogadóterem, a mosoda és a kis tárgyaló is. Áthelyezik a sószobát, lift épül mozgássérültek számára és a WC is akadálymentes lesz. Napkollektor melegíti majd a vizet. A kibővülő intézményben további 8 munkahelyet is létesítenek.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.