2019. szeptember 18., szerda, Diána

Díszdiplomát kaptak idős pedagógusok

Kispest
2014. június 04. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

A Pedagógus nap alkalmából idén nyolc idős kispesti pedagógus vehette át gyémánt és vas oklevelét. Az eseményen Gajda Péter polgármester, Dr. Kiss Anna jegyző, Vinczek György alpolgármester köszöntötték az idős pedagógusokat.

Gajda Péter az önkormányzat, a város és a maga nevében az ünnepélyes diplomaátadón megköszönte azt a felelősségteljes munkát, amelyet évtizedek alatt a gyerekekért végeztek. Mint mondta, mindannyiunk életében fellelhető néhány olyan pedagógus, akik személyiségükkel életre szóló nyomat hagytak bennünk, akiket soha nem felejtünk. Beszédében a polgármester felelevenített egy találkozást az évtizedek óta Kispesten tanító, közismertségnek örvendő pedagógussal, aki a tavalyi iskola államosítása utáni várakozással teli időszakban azt mondta neki: kormányok jöhetnek, rendelkezések, törvények születhetnek, mégis mindig a pedagógus marad az oktatás kulcsa. A polgármester bízik abban, hogy bár a pedagóguspálya a közvélekedésben mostanában leértékelődik, mégis lesznek, akik ezt választják hivatásul, hiszen nincs fontosabb és életre szólóbb feladat, mint azt végigkísérni, segíteni, hogy egy ránk bízott gyermekből EMBER legyen.

 

Hatvan éve végeztek, ezért gyémántdiplomát kaptak: Bodnár Anna, aki korábban Táncsics utcai, - a jelenlegi Kispesti Százszorszép Óvodából ment nyugdíjba, majd ezt követően még hosszú éveken át dolgozott nyugdíjasként a Dobó Katica Óvodában. Varga Albertné, aki óvónői diplomáját Székesfehérvárott szerezte. A Kőbányai Szellőrózsa utcai Napközis Óvodából ment nyugdíjba, Kispesten lakik. Zilai Jánosné, aki diplomáját a Bp. XIII. kerületi Huba utcai Óvónőképzőben szerezte. A Kispesti Gyöngykagyló Óvodából ment nyugdíjba. Dr. Salyámosy Miklósné, aki diplomáit a Pázmány Péter Tudományegyetemen, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar-német szakon. A Bp. XX. kerületi Német Nemzetiségi Gimnáziumból ment nyugdíjba. Lakóhelye Kispest. Bernácz István, aki diplomáját a Szegedi Tanárképző Főiskola biológia- testnevelés szakán szerezte. A Kispesti Eötvös József Általános Iskolából ment nyugdíjba. Ridly István , aki diplomáját a Marx Károly Közgazdasági Egyetem Tanárképző Karán – könyvvitel, statisztika és tervezés szakokon szerezte. A Békés Glasz Élelmiszer-kereskedelmi Szakközépiskolából ment nyugdíjba.

Vasdiplomás lett, azaz 65 évvel ezelőtt végzett László Józsefné, aki diplomáját a Miskolci Tanítóképzőben szerezte. A Kispesti Pannónia Általános Iskolából ment nyugdíjba. Petényi Józsefné, aki diplomáját a Budapesti Állami Népiskolai Tanítóképzőben szerezte. A Kispesti Pannónia Általános Iskolából ment nyugdíjba.

A Vass Lajos Általános Iskola diákjai ajándékműsorral kedveskedtek az idős pedagógusoknak.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.