2019. szeptember 18., szerda, Diána

Folytatódik az Ady Endre út felújítása

Kispest
2014. június 03. kedd Írta: Csizmadia Viola

Felújítási munkálatok miatt 2014. június 1-jétől augusztus végéig pótlóbuszok közlekednek a 42-es villamos teljes vonalán, mert a XIX. kerületi Ady Endre úton útépítést végez a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Baross utca és Rákóczi utca között a Pestszentlőrinc irányú útpályán. A BKV-val közösen pedig út- és villamospálya felújítást végeznek a Határ úti csomópont és a Tálas utca, valamint a Kossuth Lajos utca és Vas Gereben utca közötti szakaszon – áll a BKK közleményében. Kispest polgármestere, Gajda Péter üdvözli a munkálatok folytatást, mert mint mondja, 2010 óta régi adóssága ez már a fővárosnak.

 

Gajda Péter polgármester évek óta kitartóan és rendszeresen sürgette a fővárosnál az út mielőbbi felújítását, így örömteli a hír, hiszen a kispestiek évek óta várnak arra, hogy biztonságosabb, zaj- és kátyúmentesebb legyen végre az Ady Endre út.

Mint korábban megírtuk a Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként két ütemben újítja fel a kispesti Ady Endre utat a Baross utca és Rákóczi utca közötti szakaszát. Az első ütemben már tavaly elkészült a Határ út irányú, egy kilométeres útszakasz teljesen újjáépítése. A második ütemben a belváros felől a városhatár felé vezető szakasz megújítása 2014. június 1-jén megkezdődött. Ennek keretében megújul majd az úttest, valamint a kapcsolódó peronok és járdák rekonstrukcióját is elvégezik. Az Ady Endre út teljes pályaszerkezetét kicserélik és átépítik a járdát az út páratlan oldalán.

A polgármester és a főváros évek óta tartó levelezéséből kiderül, hogy Gajda már 2010 októberében azzal a kéréssel fordult a frissen megválasztott Tarlós Istvánhoz, hogy támogassa az Ady Endre út 2009-2010. évben előkészített és közbeszerzési eljárás eredménytelensége miatt meghiúsult felújítására vonatkozó új közbeszerzési eljárás mielőbbi elindítását. Gajda Péter levelében felhívta a főpolgármester figyelmét arra is, hogy „a Fővárosi Közgyűlés 2008-2009.évekre vonatkozóan elfogadta a fővárosi beruházások tervezett útfelújítási program engedélyokiratát, amely tartalmazta a kispesti Ady Endre út átépítését-felújítását, befejezését 2010-re tervezték”.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.