2019. szeptember 20., péntek, Friderika

Tanévzáró az idei kispesti Szenior Akadémián

Kispest
2014. máj. 28. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Az őszi és a tavaszi félévben 200-200, előadásonként 100-100 hallgató az önkormányzat és a Zsigmond Király Főiskola közös szervezésben lebonyolított Szeniorok Kispesti Akadémiájának idei mérlege. A legszorgalmasabb 45 résztvevő oklevelet kapott.

Egyértelműen siker az 50 felettieknek szervezett Szeniorok Kispesti Akadémiája, amelyet tavaly rendezett először Zsigmond Király Főiskola a kerületben. Az izgalmas témák sokak érdeklődését felkeltették. Öröm volt látni, hogy a szorgalmas hallgatók között egyre több volt a férfi, akik felbátorodva szívesen jöttek el az előadásokra. De sokan párban, házastársukkal érkeztek – mondta Vinczek György alpolgármester a tanévzárón a Városháza dísztermében, amikor is átadta az elismerő okleveleket 45 résztvevőnek, akik minden előadást végighallgattak.

Jászberényi József főiskolai tanár, a szenior akadémiák főszervezője, az utolsó alkalommal arról tájékoztatta a kispestieket, hogy már a városvezetéssel megbeszélték a folytatás, így ősztől újra indulnak az előadások. Kedvcsinálóul felsorolt néhányat a következő sorozat témai közül: szó lesz majd az időskori depresszióról, az elsősegélynyújtás fontosságáról is.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.