2019. július 20., szombat, Illés

Kispesti gyermeknap záporral

Kispest
2014. máj. 25. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

Remek helyszín, kiváló programok és sok száz érdeklődő a záporral tarkított hagyományos kerületi gyermeknapon a központi játszótéren.

Sokakat meglepett, hogy idén nem a Kispesti Uszoda a kerületi gyermeknap helyszíne. Bár központi játszótér már évek óta ismert a kispestiek körében, hiszen az egészséges életmódot és a mozgást népszerűsítő az önkormányzat sportpálya-építési, illetve felújítási programja 2007-ben indult, amelynek keretében először az iskolák kaptak műfüves pályát, de közterületi sportpályákat is szép számmal építtetett az önkormányzat, így ezt is. Mégis sokan tanácstalankodtak, hol is lesz a rendezvény, ám nekik azt mondtuk munkatársaimmal: ott, ahol azok a szabadtéri fitneszgépek vannak, amelyekkel mozgás alatt feltöltheted a mobilodat, vagy a laptopodat – utalt Gajda Péter polgármester az elmúlt néhány hét legújabb és legsikeresebb kispesti eseményére, az ElektroFit-sarok átadására a központi játszótéren.

Jó választásnak tűnik az új helyszín, hiszen itt minden egy helyen megtalálható, például a természetes nézőtér a szánkózódombon, sok-sok szabadtéri játszószer, fitneszgépek, sportolási lehetőség – mondta az esemény főszervezője, Gombos Veronika, a városháza munkatársa, aki több éves tapasztalataira alapozva állította össze az idei év programját. Gombos Veronika külön köszönetet mondott a kispesti gyerekek nevében is a játszótér közelében élőknek, hogy ezen a napon türelemmel elviselték a rendezvénnyel járó kellemetlenségeket és együtt örültek a kispesti családokkal az ingyenes műsoroknak, a játszóházaknak, a tombolának és a finomságoknak, amelyeket a gyerekek kaptak.

A színpadon egymást követték a látványos, szórakoztató produkciók. Az ADOL Mozgásművészeti Stúdió alapozta meg a hangulatot, majd egy zenés interaktív mesejáték következett Rpa Úr és az illem címmel. Nagy sikert aratott a Pom-Pom együttes műsora és az ARCOK Táncstúdió fellépése, még az esőben is az ifjú kispesti táncosokat figyelte a közönség. A folytatásban a Párparapács együttes népmeséje, majd a Csodabogyó című előadás következett. Volt tombolahúzás, színpadra lépett a Matiné zenekar, majd az Apacuka együttes, végül a Vásári komédia című bábjátékot láthatták a gyerekek.Számos érdekességeket kínált a színpad melletti sátorváros is. Az Első Kis-Pesti Kert kertészei palántázásra, csírázó magvak vetésére, gyurmázásra, tesztekre, kártyafelismerésre várták a kicsiket és nagyokat. A zöld gondolat jegyében a SZIKE Környezetvédő Egyesület komposztálási tanácsokat nyújtott az érdeklődőknek. A KízKaland sátrában A kis kakas gyémánt félkrajcárja című meséhez lehetett papírbábokat készíteni. Volt ugrálóvár, arcfestés, papírmerítés, gyöngyfűzés, tűzzomác készítés és pólófestés is – ki-ki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.