2019. július 20., szombat, Illés

Ünnepeltek a gyöngykagylósok

Kispest
2014. máj. 20. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Nevéhez méltón „Gyöngyszemeket nevel évtizedek óta a Gyöngykagyló óvoda” - mondta ünnepi köszöntőjében Vinczek György alpolgármester azon a születésnapi rendezvényen, amelyet a Gyöngykagyló óvodában tartottak az intézmény megnyitásának 30. évfordulóján.

Bánáti Tiborné óvodavezető a születésnapi összejövetel kezdetén kiemelt tisztelettel köszöntötte a gyerekeket, az intézmény korábbi vezetőjét, Herk Ferencnét, aki a 30 évvel ezelőtti megnyitás után 26 éven át vezette az óvodát, valamint Burány Sándor országgyűlési képviselőt, Vinczek György alpolgármestert, Nagy Pétert, a Humánszolgáltatási Iroda vezetőjét, Dudás Lászlót a Vaműsz igazgatóhelyettesét, a kerület óvodáinak és iskoláinak megjelent vezetőit.

Az óvodavezető érdekességképpen elmesélte a gyerekeknek és a résztvevőknek, hogy 14 évvel ezelőtt Mesterné Metz Klára óvónőtől kapta az intézmény a Gyöngykagyló nevet, aki úgy gondolta, hogy minden gyermek egy-egy gyöngyszem. Az elmúlt harminc év alatt sokat változott, és nemcsak a nevében az intézmény – mondta. Példaként említette, hogy külföldi pályázati forrásból gyarapította udvari játékparkját az óvoda.

Az élet első maradandó élményei általában az óvodás korhoz, az óvodai élményekhez fűződnek, amelyekre szinte minden ember emlékszik és élete során sokszor emleget – mondta Vinczek György alpolgármester, aki arról mesélt a gyerekeknek, hogy harminc évvel ezelőtt miként nőttek ki szinte egyik napról a másikra Kispest szerte a lakótelepi házak, és miként épültek az ide költőző családok kisgyerekeinek az óvodák, így az akkori Zrínyi, majd később a Gyöngykagyló nevet viselő is. Majd az alpolgármester arra biztatta a gyerekeket, hogy felnőttként se feledkezzenek meg mindarról a szépről és jóról, amit itt tanultak az óvónőktől, és mindig emlékezzenek arra, hogy itt milyen szeretetben, egymásra odafigyelve élték kisgyermekkorukat.

Az ünnepséget a gyerekek színes műsora, a születésnapi gyertyagyújtás és a közös éneklés tette még emlékezetesebbé.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.