2019. július 18., csütörtök, Frigyes

Zeneiskolai kedvcsináló a Városházán

Kispest
2014. máj. 13. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Nagycsoportos óvodásoknak, valamint első és második osztályos általános iskolásoknak tartottak kétnapos kedvcsinálót, 1-1 órás hangszer- és táncbemutató koncerteket a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei Városházán. A két nap alatt csaknem 1300 gyerek vett részt a programon.

Naponta 3-3 alkalommal muzsikáltak közösen tanárok és tanítványok az ide érkező gyerekeknek a kispesti Városházán. Éppen 15 éve lesz annak, hogy a kispesti zeneiskola először megszervezte a KMO-ban az iskolai beiratkozás előtt ezt a programot azzal a szándékkal, hogy kedvet csináljon az intézményben való tanuláshoz, és hogy bemutassa a különféle hangszereket, a népszerűbb zenedarabokat a gyerekeknek – tudtuk meg Lévay Zoltán nyugdíjas pedagógustól, az iskola korábbi zeneelméleti tanárától, az első koncertek szervezőjétől, a mostaniak házigazdájától.

Az intézményben csaknem ezer kisgyerek tanul hangszeres zenét, illetve táncot. Évente közel száz helyre várnak jelentkezőket – mondta a kedvcsináló programokat 11 éve szervező Schweigert Csaba, aki az év elején bizony valamennyi kispesti óvodába és iskolába ellátogatott, hogy kedvet csináljon a városházi programhoz, az iskolához és ezen keresztül a hangszeres zene-, illetve a tánctanuláshoz. Mint kérdésünkre elmesélte, kezdetben csupán két koncertet szerveztek, összesen 450-470 résztvevővel, manapság pedig már egy-egy alkalommal 200-200 óvodás és kisiskolás tölti meg a dísztermet. De nemcsak a résztvevők, hanem a közreműködők száma is népes, hiszen a fellépő gyerekek száma is bizony eléri a hatvanat.

Schweigert Csaba felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy az iskolai felvételre való jelentkezést és meghallgatást, valamint az eddigi előképzősök hangszerválasztását 2014. május 15-én, csütörtökön és 16-án, pénteken tartják 14.00-18.00 óráig a művészeti iskolában (1193 Budapest, Irányi Dániel u. 2.).

Bővebb információ: http://muveszeti.kispest.hu/

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.