2019. június 26., szerda, János és Pál

Zene, tánc és főzőverseny az első Kispesti Cigányfesztiválon

Kispest
2014. máj. 12. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Főzőversennyel és kulturális műsorral várta az érdeklődőket a cigány önkormányzat az első Kispesti Cigányfesztiválona KAC-pályán.
Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, valamint négy önkormányzati képviselő Szathury Kolos, Mihály András, Fekete Márk és Vidra Zoltán részvételével, Tóthné Szabó Éva és Ékes Gábor alpolgármesterek megnyitója után főzőversennyel kezdődött a rendezvény.

Balogh Elek, a Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke az eseményen elmondta, hagyományteremtő szándékkal rendezték a fesztivált, nem csupán a kerületben élő cigányoknak, hanem minden érdeklődőnek, és a jövőben minden évben szeretnék megtartani.

Vinczek György pedig arról beszélt, hogy mintegy 4-5 ezer cigány ember él Kispesten, ezért fontos, hogyan boldogulnak, hogyan élnek. Amikor megalakult a nemzetiségi önkormányzat, célkitűzése volt, hogy ne csupán a nemzeti kultúrát ápolja, hanem partnere legyen a kerületi önkormányzatnak, próbáljon és segítsen változtatni az itt tanuló és dolgozó cigányok élethelyzetén, lakhatási problémáikon, foglalkoztatásukon. Az alpolgármester hangsúlyozta, egy ilyen fesztivál arra is jó alkalom, hogy a kispesti romák egymással is találkozhassanak.

A délután folyamán tehetséges fiatal énekesek, zenészek és táncosok mutatkoztak be a színpadon, fellépett a Khamoro és a Lashe Shave, volt divatbemutató a Romani Design csoport jóvoltából, és a rendezvény végén a fesztivál sztárvendégének, Kökény Attilának is tapsolhatott a közönség.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.