2019. június 26., szerda, János és Pál

TeSzedd! a kispesti kiserdőben

Kispest
2014. máj. 12. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Kispest önkormányzata harmadik alkalommal csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért programhoz. Kispestnek, a kispestieknek évente több tízmillió forintjába kerül az illegálisan lerakott hulladékok elszállítása. Diákok, képviselők, civil szervezetek, köztük a Kispest Jövőjéért Egyesület tagjai takarították a kiserdő Szabó Ervin utca és Víztorony utca közötti szakaszát.

Gajda Péter polgármester, aki idén is együtt szedte a szemetet a résztvevőkkel az erdőtakarításon elmondta, az önkormányzat elkötelezett a kerület rendezettsége, tisztasága iránt, erről szól a polgármesteri Zöldrogram is. Különösen fontos ebben a munkában az illegális hulladéklerakó-helyek megtisztítása. Több száz köbméter szemetet, illegális zöldhulladékot kell összeszedni azért, mert sokan, többségében nem kispestiek úgy gondolják, hogy a közterület szemétlerakó hely. Sajnos Kispestnek, a kispestieknek évente több tízmillió forintjába kerül az illegálisan lerakott hulladékok elszállítása, pedig ennek volna hasznosabb felhasználási módja is – tette hozzá.

Az akcióhoz a kerületi Zöldprogram Iroda és a Közpark közösen biztosította az eszközöket, gereblyéket, lapátokat, kesztyűket, zsákokat, illetve gondoskodott az összegyűjtött hulladék elszállításáról.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.