2019. július 20., szombat, Illés

A bölcsődei dolgozókat köszöntötték

Kispest
2014. április 23. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Idén az Eszterlánc Bölcsődében ünnepelték a Bölcsődék napját. Ez alkalomból az önkormányzat által alapított Bölcsődés gyermekekért végzett kimagasló munkáért elismerést az Eszterlánc Bölcsőde dolgozója Kelemen László kapta, illetve a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének kispesti alapszervezete Jungwirth Gábornét, a Wekerlei Tipegők Bölcsőde technikai munkatársát jutalmazta.

A kisgyermeknevelőket és a bölcsődék technikai munkatársait köszöntő Vinczek György alpolgármester a bölcsődei dolgozók munkájának fontosságáról beszélt. Egyben kitért az idei intézményi korszerűsítésekre a kerületben, a Zalaegerszeg utcai Harangvirág Bölcsőde vizesblokkjainak felújítását, valamint a Csillagfény Bölcsőde bővítését említve. Az ünnepségen Vinczek György és Mihály András bizottsági elnök adta át az önkormányzat által alapított Bölcsődés gyermekekért végzett kimagasló munkáért elismerést az Eszterlánc Bölcsőde dolgozójának, Kelemen Lászlónénak. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének kispesti alapszervezete pedig Jungwirth Gábornét, a Wekerlei Tipegők Bölcsőde technikai munkatársát tüntette ki.

Brinza Istvánné, az Egyesített Bölcsődék vezetője az ágazat 162 éves történetéről beszélt: az első bölcsődét a Pesti Első Bölcsődei Egylet hozta létre Pesten 1852. április 21-én. Az 1930-as években alakultak ki a meghatározó alapelvek: a személyi és tárgyi állandóság, az önálló szabad mozgás és játék lehetősége, az önállósodás segítése, a nevelés és gondozás egysége, az egyéni bánásmód, az egységes nevelői elvek szerinti munkálkodás és a családi nevelés elsődlegességének tisztelete, amelyek eredményeként a bölcsőde zárt intézményből családbarát szolgáltatássá alakult. Elmondta, 2014-et a munka és a családi élet összehangolásának európai évévé nyilvánította az Európai Parlament.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.