2019. július 20., szombat, Illés

Benépesült az új sportpálya az Ady iskolában

Kispest
2014. április 12. szombat Írta: Csizmadia Viola

 

Sikeresen véget ért a tesztüzemmód, így semmi sem állt annak az útjába, hogy a gyerekek birtokba vegyék azt a hatszáz négyzetméteres új sportpályát az Ady iskolában, amelyre a kerületi önkormányzat 6,9 millió forintot költött.

Az ünnepélyes átadáson az iskola apraja-nagyja mellett Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, Mihály András, az oktatási bizottság elnöke és Kudett Gyuláné, a Klik tankerületi igazgatója is részt vett.

A diákokat, pedagógusokat és a vendégeke köszöntő Girtler Izabella igazgató szerint régóta várták már, hogy meglegyen a pálya, hiszen a sport és az egészséges életmód kiemelt szerepet kap az iskolában, szeptembertől pedig emelt szintű labdarúgás-oktatás is indul.

Kispest polgármestere arról beszélt, hogy 2010 előtt indult az a program, amelynek egyik jelentős állomása a mai. Az iskolai műfű-, illetve gumiborítású pályaépítési program 2007-ben az Eötvös iskolában kezdődött, majd a Bolyai és a Vass iskolákban folytatódott. Ilyen pályák épültek több játszótéren is azért, hogy sportra és mozgásra ösztönözzék a fiatalokat – fogalmazott Gajda Péter, aki elmondta, bízik benne, hogy ez a pálya is hosszú ideg szolgálja majd a sportot és az egészséges életmódot.

Kudett Gyuláné külön megköszönte az önkormányzatnak, hogy bár már nem feladata az intézmény szakmai felügyelete, mégis tovább segíti az iskola működését.

A köszöntőket követően a polgármester az iskola igazgatójával és két kisdiákkal együtt vágta át a sportpálya átadását jelképező szalagot. A folytatásban diák tánccsoportok bemutatójának tapsolhatott a közönség, majd Jobbágy István, a Kispesti Atlétikai Club (KAC) és az abban működő cselgáncsszakosztály vezetője tartott zenés bemelegítő tornát a pályaavató iskolás focimeccshez.

Az Ady iskola sportpályájának borítása Kispesten újnak számító technológiával újult meg: az új burkolatot 1x1 méteres, újrahasznosított gumigranulátumból készített elemek alkotják, amelyeket darabonként lehet cserélni, ha szükséges. Az önkormányzat 6,9 millió forintot költött a felújításra.

Az egészséges életmódot és a mozgást népszerűsítő sportpálya-építési, illetve felújítási program 2007-ben indult: előbb az Eötvös, majd a Bolyai és a Vass iskolák kaptak műfüves pályát. Az Erkel iskolában idén tornacsarnok épült, és az udvarát is felújítják, az Ady iskoláé mellett elkészült az új pálya a Kós iskolában is, és hamarosan befejeződik a munka a Puskás iskolában is. Közterületi sportpályát is szép számmal építtetett az önkormányzat: a Kós téren kettő, a központi játszótéren, a Klapka utca és a Szigligeti utca között, valamint a Zrínyi utca és a Jókai utca között, illetve az Ötvenhatosok terén várják sportpályák a mozogni, sportolni vágyókat.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.