2019. július 20., szombat, Illés

Jubileumi Kakaótúra a Városházán

Kispest
2014. április 10. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

A Kakaótúrák történetében is különlegesnek számító vendégeket fogadott Kispest polgármestere a Városházán. A 30. Kakaótúrára 18-25 éves, soknemzetiségű (vietnami, mongol, ukrán, szerb) fiatalok érkeztek a Balassi Intézetből.

A városházi Kakaótúrákat 2011 májusában indítottuk útjára azzal a szándékkal, hogy a kispesti gyerekek személyesen is megismerkedhessenek a Polgármesteri Hivatal életével, betekinthessenek a képviselő-testületi ülések helyszínére, találkozhassanak az itt dolgozó munkatársakkal és a város vezetőivel – meséli az ötletgazda Gajda Péter polgármester, aki évek óta, választási kampányoktól függetlenül rendszeresen fogadja az érdeklődőket és látja őket vendégül a dolgozószobájában egy-egy bögre kakaóra és egy kötetlen beszélgetésre.

A jubileumi Kakaótúra soknemzetiségű résztvevői (vietnami, mongol, ukrán, szerb) a Balassi Intézet hallgatói voltak, akik jelenleg még ismerkednek a magyar nyelvvel és a hazai viszonyokkal, a társadalmi berendezkedéssel, de szeptembertől valamelyik magyar felsőfokú oktatási intézményben folytatnak tanulmányokat például hangszeres zenét, kommunikációt, szociológiát tanulnak majd. A Kakaótúra most is az előcsarnokban, Haraszty István, Kispest Díszpolgárának műalkotása előtt kezdődött és haladt végig a legfontosabb helyszíneken, a testületi üléseknek is helyt adó díszteremben, a 2013 januárjától már nem az önkormányzathoz, hanem a Kormányhivatalhoz tartozó, de a Városháza épületében lévő Okmányirodában, majd a polgármesteri dolgozószobában, ahol ebben az esetben is közös kakaózással, illetve fotózással ért véget.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.