2019. július 20., szombat, Illés

Nyár végén már működhet a Kispesti Rendészeti Központ

Kispest
2014. április 09. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Jelenleg a munkatársak kiválasztása, az irodák felszerelése, az informatikai- és térinformatikai rendszer (statisztikai-térképes rendszer) beszerzése kezdődött meg az új önkormányzat irodában, a Kispesti Rendészeti Központban (KRK) – számolt be az ez év januárjától már létező szervezet vezetője, Bali Péter a munkafeltételek alakulását a helyszínen személyesen is figyelemmel kísérő Gajda Péter polgármesternek és a bejáráson résztvevő Ékes Gábor alpolgármesternek, Kránitz Krisztián és Szathury Kolos képviselőknek.

A kispesti képviselő-testülete még tavaly döntött arról, hogy Kispesti Rendészeti Központ elnevezéssel új, a Polgármesteri Hivatal irodájaként működő, közterület-felügyeleti feladatokat is ellátó önálló szervezetet hoz létre az Eötvös utca 3-7. szám alatt. A polgármester szerint fontos, hogy a kispestiek is lássák, majd a megkezdett munka eredményének köszönhetően érezhessék is, hogy nem egy újabb fölösleges szervezet jött létre, hanem a közterület-felügyeletnél szélesebb feladatkörű iroda, amelynek elsősorban nem a büntetés a feladata, hanem a megelőzés, a közterületi jelenlét, valamint eljárás az olyan kisebb súlyú szabálysértésekben, mint például az illegális hulladéklerakás, a rendbontás és csendháborítás, a tilosban parkolás, illetve a térfigyelő kamerák működtetése. Az éves ötven millió forintos bér és működési költségkerettel dolgozó központban, amely a kerületi rendőrkapitánysággal szoros szakmai együttműködésben látja majd el feladatait, 13, úgynevezett önkormányzati rendész dolgozik majd várhatóan szeptembertől – tudtuk meg a polgármestertől.

A napokban jár le (április 11.) a jelentkezési határideje azoknak a szakembereknek, akik a KRK-ban szeretnének dolgozni. Elsősorban azokat várják, akik már közterületi vizsgával rendelkeznek . Jelenleg a munkatársak kiválasztása, az irodák felszerelése, az informatikai- és térinformatikai rendszer (statisztikai-térképes rendszer) beszerzése kezdődött meg. Már megkezdődött az egyeztetés a fővárosi rendészeti igazgatósággal is a feladatok megosztásáról, az együttműködésről, így például a közös járőrözésekről – tájékoztatta lapunkat Bali Péter irodavezető. A tervek szerint a KRK munkáját három hivatali gépkocsi és saját frekvenciás zárt rádiórendszer segíti majd. De önálló ügyfélszolgálat is üzemeltet majd az iroda.

Már csak néhány apróbb munkálat van hátra, de műszakilag kész a csaknem háromszáz négyzetméteres iroda, amelynek felújítása (hiszen az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanban korábban diszkont drogéria működött) 18 millió forintot tervezett a költségvetésben a képviselő-testület – mondta Dudás László, a felújítást végző VAMUSZ műszaki vezetője.© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.