2018. november 17., szombat, Hortenzia és Gergő

Nyitva van a játszótér az Ötvenhatosok terén

Kispest
2014. április 03. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Rekord idő alatt elkészült és teljesen megújult az Ady Endre út mindkét oldalán az Ötvenhatosok tere. A több mint hatezer négyzetméternyi park és zárható játszótér teljes felújítására, felszerelésére 47 millió forintot költött az önkormányzat.

Az ünnepélyes átadón Gajda Péter polgármester elmondta, hogy az önkormányzat 2007-ben elindított Zöldprogramjának több alfejezete közül az egyik, s talán a legfontosabb, a nagy kerületi közterek, közparkok rendbetétele. Az elmúlt ciklusban, választásoktól függetlenül a legjelentősebbeket már sikerült megújítani, a Kós tértől a Kossuth téren át a Városház térig. A képviselő-testület tagjai közösen döntöttek arról, hogy a kispesti parkok és játszóterek megújuljanak és teljenek meg újra élettel. Fájó azonban, hogy míg a 2006-2010-es időszakban gyakran ezekhez a beruházásokhoz az önkormányzatnak sikerült külső, zömében uniós forrásokat, de helyi támogatókat találnia, az elmúlt években ezek csak a kerület saját forrásaiból, más területről való átcsoportosítással valósulhattak meg – tette hozzá. A polgármester szerint nem biztos, hogy ez a tér volt a legfontosabb és a legelhanyagoltabb, hiszen a Vásár tér, az Ady Endre úton található üres telek, vagy a lakótelepek elhasználódott, elhagyott játszóterei is felújításra várnak. De mint hangsúlyozta, az önkormányzat ezekről sem feledkezett meg, várható, hogy ezek rendbetételére is hamarosan sor kerül.

Tarnai Richárd, a kerület országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy „valami nagyon jó dolog épült itt”. De öröm mostanság körbemenni a kerületben, mert bárhol is járunk, sok minden megszépült, és ami épült, az azonnal benépesült. De így van ez rendjén, mert az önkormányzat kötelessége az itt lakók igényeinek kielégítése.

Az ünnepélyes átadó résztvevői, György István főpolgármester-helyettes, Kovács Bence, járási hivatalvezető, Tóthné Szabó Éva, Vinczek György, Ékes Gábor alpolgármesterek, valamint az a képviselő-testület tagjai és az önkormányzat munkatársai a Bolyai iskola kisiskolásainak műsorát láthattak a szalagátvágás előtt.

Az új játszótéren műfüves focipálya és a szabadtéri fitnesz mellett 11 játszószert, köztük rugós játékokat, mérleg- és lengőhintát, homokozó, gyermekeknek való edzőgépet és egy nagy mászható fahajót telepítettek, ezen kívül mindkét parkban van ivókút és kerti pad is. Emellett 11 új facsemete is növeli majd a zöldfelületet a kerületben. A növényzet öntözését mindkét oldalon beépített automata locsolóhálózattal oldották meg a szakemberek. A játszótér építési munkáira 18,6 milliót, a játszószerek és egyéb berendezésekre 9,7 milliót, az emlékmű felőli oldal parkosítására pedig 18,7 milliót adott az önkormányzat.

© 2008-2018 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.