2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

Iskolai bálok hétvégéje

Kispest
2014. március 10. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Estig állt a bál a Bolyai iskola tornatermében, a 100 éves Kós iskola pedig a KMO-ban ünnepelt. A Bolyai-gálán az iskola egykori tanulója, Gajda Péter polgármester, a Kós iskolain pedig a régi tanítvány, dr. Tarnai Richárd országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket.

A hagyományos Bolyai-gálán az osztályok műsorai után az iskola egykori tanulója, Gajda Péter polgármester köszöntötte diákokat és a pedagógusokat. Kispest polgármestere hangsúlyozta, évtizedek óta magas színvonalon működik az intézmény, tanárai és diákjai összetartó, jó közösséget alkotnak. Röhrig Éva igazgató beszédében is a testvérek és a családok szerepét emelte ki.

A 100 éves Kós iskola a KMO-ban ünnepelt, ez a bál volt a december 16-án indított 100 napos programsorozat záró rendezvénye. A rendezvényt köszöntő polgármester elmondta, hogy az iskola híréhez méltóak voltak a centenáriumi év eseményei, ahhoz az összetartó közösséghez, amely jellemzi a Kós iskolát. Beszélt a fejlesztésekről: tavaly az udvart és a vizesblokkot újította fel az önkormányzat, és idén is készül meglepetéssel (megtudtuk: a centenáriumi zárásaként műfüves focipályát kap az intézmény). Kispest országgyűlési képviselője arról mesélt, mit jelentett számára a Kós. Mint mondta, elsősorban az arcok és a karakterek jutnak eszébe: a tanárok – csakúgy, mint a diáktársak – személyiségek és egyéniségek voltak, akiknek máig emlékszik szavaira. Zuborné Sallai Márta igazgató felidézte a 100 napos programsorozat egyik-másik állomását: az indító kopjafa avatását, az időkapszula elhelyezését a jövőnek, a képzőművészeti, irodalmi pályázatot, a régi diákok képeinek kiállítását a lépcsőházban, az öregdiák találkozót, az iskolatörténeti kiállítást, a sportnapot a vetélkedőket. Az iskola fontos alap, értékei igazodási pontot jelentenek, a közösen megélt élmények gyerekek, pedagógusok és szülők számára is mérvadóak sok évvel később is.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.