2020. február 27., csütörtök, Ákos és Bátor

Újabb közösségi kert épül Kispesten

Kispest
2014. március 06. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Az Élmunkás lakótelepre tervezett közösségi kertjéről tartott lakossági tájékoztatót az önkormányzat és a Városi Kertek Egyesület a Gábor iskolában. Ez lesz a harmadik ilyen kert Kispesten.

A Gábor iskolában rendezett fórumon először Márkus Edit, a Zöldprogram Iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd a két kispesti közösségi kert megvalósításában közreműködő Városi Kertek Közhasznú Egyesület vezetője beszélt a közösségi kertek európai és tengeren túli előzményeiről, történetéről, és részletesen ismertette a két kispesti kert létrejöttének körülményeit, működését. Rosta Gábor külön hangsúlyozta, hogy a honi közösségi kertmozgalom innen indult, Kispest önkormányzata a fővárosban elsőként csatlakozott a programhoz, és támogatta a kezdeményezést.

Az Első Kis-Pesti Kertet 2012. május 10-én, az Aranykatica Kertet pedig tavaly május 18-án adta át az önkormányzat a városi kertészeknek, de olyan nagy volt az igény egy újabb kertre, hogy hamarosan a harmadik kispesti kert is megépül – mondta Gajda Péter polgármester még a tájékoztató előtt. A választás most az Élmunkás lakótelepre esett, a Zengő utca és a Kasza utca sarkán lévő, közel 1015 négyzetméteres területet jelölték ki erre. A füves és fás részt a Harangvirág Bölcsőde és a lakótelepi házak között található, védett helyen, közvilágítása és parki locsolóhálózata adott. Az új, Élmunkás lakótelepi kertben összesen 27, egyenként mintegy 7 négyzetméteres ágyás kialakítását tervezik a leendő kertészekkel közösen.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.