2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

Tavaszi tanévnyitó a Kispesti Szenior Akadémián

Kispest
2014. március 05. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Alig néhány hónapja, hogy befejeződött az első félév a Kispesti Szenior Akadémián, máris újabb tanév kezdődött a Városházán.

Immár második alkalommal bővült ingyenes képzéssel az önkormányzat idősek számára meghirdetett kurzuspalettája: az idős képzésben élenjáró Zsigmond Király Főiskola újabb előadássorozatot indított 50 felettieknek Szeniorok Kispesti Akadémiája címmel. A hallgatók között megtalálhatóak a nyugdíjasokat tömörítő civil szervezetek, szakszervezetek vezetői, képviselői és közéleti szereplők is. Jelenleg több mint 180 jelentkezővel indult az előadássorozat.

A tanévnyitón résztvevő Gajda Péter polgármester örömmel köszöntötte a Városháza dísztermében helyet foglalók között a tavalyi előadássorozat hallgatóit, és külön üdvözölte az új résztvevőket is. A polgármester emlékeztetett arra, hogy a kurzus végén a legszorgalmasabbak tavaly oklevelet kaptak, és ígéretet tett arra, hogy a hat előadás után májusban szintén jár az elismerés.

Jászberényi József főiskolai tanár, a szenior akadémiák főszervezője kérdésünkre elmondta, hogy bár az országban több helyen indulnak ilyen tanfolyamok, a kispestieken mindig száz fölötti a résztvevők száma, ami egyedülálló.

A következő előadásokon szó lesz többek között az internetes közösségi kommunikációról, az okos telefonokról, az időskori közösségek fontosságáról, az időskori táplálkozásról.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.