2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

A Csillagfényes kicsiket várják átmenetileg a kerületi bölcsődék

Kispest
2014. március 04. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Elkészültek a csoportszobák és mosdók abban a három bölcsődében (a Zrínyi utcai Gyöngyszem, a Csokonai utcai Eszter lánc, a Berzsenyi utcai Bokréta), amelyekbe a Csillagfény bölcsőde kicsinyei költöznek az intézmény átépítése idején.

Gajda Péternek és Kránitz Krisztián önkormányzati képviselőnek Dudás László, a bölcsődei munkálatokat koordináló VAMŰSZ műszaki vezetője, Nagy Péter humán-szolgáltatási igazgató és Brinza Istvánné, az Egyesített Bölcsődék vezetője mutatta meg a Berzsenyi utcai Bokréta bölcsődében elkészült felújítást, még mielőtt a mintegy 25-28 kisgyerek megérkezik március 31-től a Csillagfény bölcsődéből.

A Bokréta bölcsődében az év elejére fejeződött be a pincében lévő ivó- és szennyvíz alapvezeték teljes felújítása, amelyre mintegy ötmillió forintot fordított az önkormányzat. A 72 kisgyermek ellátásra kialakított intézmény csaknem harminc éve épült, korábban már több mint kétmillió forintnyi beruházással kicserélték a fűtéscsöveket is, így már teljesen zavartalan és biztonságos a legkisebbek ellátása – mondta Gajda Péter polgármester a bejáráson.

Gajda Pétertől megtudtuk azt is, hogy az önkormányzat 2012-ben 150 millió forint európai uniós pályázati támogatást nyert a Csillagfény bölcsőde átalakítására: ebből mintegy 500 négyzetméterrel bővül az intézmény, így újabb 25 gyermeket tud fogadni, s ezzel összesen 125 kispesti kisgyermek nappali foglalkoztatását biztosíthatja majd. Az átalakítás március 31-én indul, és a tervek szerint októberre befejeződik. A bölcsőde egy csoportszobával bővül, amely a mostani konyha helyén lesz, és egy emeleti tömböt is felhúznak az épületre. Ott kapnak helyet az irodák, a dolgozók öltözői, a kiszolgáló helyiségek, a szülői fogadóterem és a kis tárgyaló is. A felújítással teljesen akadálymentessé válik a létesítmény.

A felújítás ideje alatt a Csillagfény Bölcsőde 95 kisgyerekét helyezi el az önkormányzat a Bokréta, a Zrínyi utcai Gyöngyszem és a Csokonai utcai Eszter lánc bölcsődékben. Mindhárom bölcsődében ugyanazokat a felújításokat végeztette el az önkormányzat, együttesen 10,5 millió forint értékben.

Brinza Istvánné a bejáráson elmondta, a Csillagfény költözése az Egyesített Bölcsődék központját is érinti: a Zrínyi utcai Gyöngyszemben kap helyet. Március 31-től itt lesz a gyermekfelvétel is szerdánként 9-15 óráig. A Csillagfény átalakításának végeztével mindhárom bölcsődében újra tornaszobák lesznek az ideiglenes csoportszobákból.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.