2019. április 19., péntek, Emma

Az önkormányzat is segített a templom felújításában

Kispest
2014. február 17. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Felújítás után bensőséges ünnepség keretében szentelték fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Méltóság Napja Templomát a Fő utca 110. alatt Kispesten. A közösség a munkák elvégzésére 500 ezer forintot kapott a kispesti önkormányzattól.

 

Rövid köszöntőjében Gajda Péter polgármester elmondta, az országos politikával ellentétben, az önkormányzatban nem volt vita arról, hogy a MET a többi kispesti egyházhoz hasonlóan részt vehessen az Egyházi épületek Rekonstrukciója elnevezésű pályázaton és megkaphassa az igényelt támogatást, hiszen a kerületben mindenki elismeri azt az önzetlen munkát, amellyel a közösség felkarolja, segíti az elesetteket, a rászorultakat és aktívan éli mindennapi életét. Mint a polgármestertől a felszentelés után megtudtuk, 2011-ben a kispesti egyházak épületeik felújítására összesen 5 millió forintot kaptak. Ebből az összegből a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 400 ezer forintot, amelyből a Fő utca 110. alatt található templomépület bejáratát újították fel. 2012-ben az egyházak nem kaptak támogatást. Tavaly az egyházi funkciót szolgáló kispesti épületek felújítására az önkormányzat ismét 5 millió forintot biztosított. Ebből az összegből a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 500 ezer forintot kapott, amelyből épületük szigetelési munkálatait végezték el. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség más támogatásban nem részesült.

Hosszú évek óta foglalkoztatja a kispesti gyülekezetet, hogy szakrális és egyéb rendezvényekre alkalmassá tegye templomát. Igen nagy segítségünkre volt az önkormányzat által minden évben kiírt pályázaton elnyert összeg. Különösen érdekes és megrendítő, hogy e hosszú munkálatok a mostani időszakban jutottak el a befejezéshez. Mert ma ez egy „nem létező egyház”... – utalt Iványi Miklós lelkész arra a szomorú tényre, hogy a közösséget tavaly törölték a magyarországi egyházak sorából.

Az ünnepélyes alkalmat jelenlétével megtisztelte többek között Iványi Gábor lelkész, Donáth László lelkész, Bálint György (Bálint gazda), Burány Sándor országgyűlési képviselő, Vinczek György alpolgármester, valamint a gyülekezethez közelálló barátok, ismerősök, a kispesti közélet szereplői.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.