2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

Elkészültek a tornaöltözők az Eötvösben

Kispest
2014. február 13. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Befejeződött a tornaöltözők és zuhanyozók, valamint a hozzájuk tartozó vízvezetékek teljes felújítása az Eötvös iskolában. Ugyancsak jó ütemben halad az iskolaudvar átépítése és a „lekváros kert” kialakítása is.

Mint az már korábban megírtuk, az önkormányzat illetékes bizottságának felhatalmazásával Gajda Péter polgármester még a tavaly év végén gyorsan döntött arról, hogy mielőbb kezdődjön meg a tornaöltözők felújítása az Eötvös iskolában. A munkálatok befejeződtek, így hamarosan kulturált és tiszta körülmények között öltözhetnek a gyerekek.

Ugyancsak leromlott állapotban voltak a 34 éves Eötvös iskola tornaöltözői. De most már jól látható a különbség a korábbi és a jelenlegi állapotok között. A több mint 8,6 millió forintból azonban nemcsak a tornaöltözőket újították fel, hanem lehetőség volt a vízvezetékrendszer korszerűsítésére is. Ha a lehetőségeink engedik, hamarosan az öltözői padok és fogasok cseréjére is sor kerülhet – mondta Gajda Péter, amikor Végh Judittal az intézmény igazgatójával, Vinczek György alpolgármesterrel, Nagy Péterrel, a Humán Szolgáltatási iroda vezetőjével, Dudás László, a felújítást koordináló VAMŰSZ műszaki vezetőjével, valamint Kránitz Krisztián önkormányzati képviselővel bejárta a készülő öltözőket.

Az intézményben nemcsak az öltözők szépültek mostanában, hanem hamarosan rá sem lehet ismerni majd az iskola udvarára, mert a Lekváros Kert fantázianevű program keretében megépült már az iskolai közösségi kertben a fapergola (árnyékvető) és az osztályok ágyásai is várják a tavaszi ültetési időt. A tervek szerint tavasszal, a Föld napján minden osztály birtokba veheti saját ágyásait, megkezdheti a „gazdálkodást” a kertben. A programot az önkormányzat 3 millió forinttal támogatta.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.