2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

Paneltűz Kispesten

Kispest
2014. február 05. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Két embert kórházba vittek a mentők füstmérgezés gyanújával, miután kigyulladt egy panellakás a főváros XIX. kerületében szerda délután. A tűzoltók a lángokat eloltották, kiszellőztették a lépcsőházat, majd a lakók visszatérhettek az épületbe” – írta az MTI.

Feltételezések szerint elektromos tűz miatt csaptak fel a lángok a Csokonai utca 16. alatti 10 emeletes panelház egyik 8. emeleti lakásában kora délután.

Vinczek György alpolgármester, valamint dr. Kovács Bence, a kerületi kormányhivatal vezetője és Szathury Kolos önkormányzati képviselő a helyszínen tartózkodott az oltás idején. Az alpolgármestertől megtudtuk, a kigyulladt lakás lakhatatlanná vált, a szomszédos kettőt korom és füst borította el. Mivel a távhővezeték tönkrement, víz árasztotta el a lépcsőházat, több lakás teljesen beázott. A tűzoltás idejére a Vass iskola biztosított melegedési lehetőséget a lakók számára. Vinczek György elmondta, a lakók nem kértek segítséget, megoldották a lakhatást. Arról is beszámolt az alpolgármester, hogy a FŐTÁV szakemberei estére ígérték a távfűtés újraindítását, és a 7. emeletig az áramszolgáltatás is helyreállt. Várhatóan csütörtökön már a felsőbb szinteken is zavartalan lesz az áramellátás.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.