2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina

Időszerű felújítások a Zöld Ágacska óvodában

Kispest
2014. január 28. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Kicserélték az intézmény pincéjében húzódó alapvezetékeket, a víz- és csatornahálózatot és a fűtéscsöveket az Zöld Ágacska óvodában. Az önkormányzat a felújításra csaknem 11 millió forintot költött.

Nem lehetett már tovább húzni a felújítások elvégzését, hiszen az 1979-ben épült intézmény víz- és csatornahálózata, valamint fűtésrendszere ugyancsak elhasználódott az évtizedek alatt – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Vinczek György alpolgármesterrel, Nagy Péter irodavezetővel és az óvoda vezetőjével, Szegediné Török Tündével közös bejáráson képletesen átvette az elkészült beruházást a felújítást végző VAMÜSZ műszaki vezetőjétől, Dudás Lászlótól.

A polgármester kérdésünkre elmondta: az önkormányzat takarékos gazdálkodásának köszönhetően műszakilag folyamatosan újulhatnak meg a kerületi fenntartásban lévő intézmények, így most a Zöld Ágacska óvoda is. Az itteni beruházásra csaknem 11 millió forintot fordított a város, de ha minden a tervek szerint alakul, akkor talán lesz majd forrás az óvoda tetejének szigetelésére, illetve a vizesblokkok, a konyha felújítására is.

A munkálatokat felügyelő Dudás László szerint első lépésként a legfontosabb munkát végezték el az óvodában, hiszen megbízható és biztonságos alapvezetékek hiányában veszélybe kerülhetett volna az intézmény működése. Ezek a vezetékek jócskán kiszolgálták már használhatósági idejüket – tette hozzá.

Szegediné Török Tünde az óvoda nevében megnyugtatónak nevezte, hogy elkészültek ezek a felújítások, de reménykedik abban, hogy az óvoda profiljához igazodva, hamarosan lesz pénz az udvar „zöldítésére”, szépítésére és az óvodabútorok cseréjére is.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.