2024. június 14., péntek, Vazul

Új tornaterem építésébe kezdenek

Kispest
2011. máj. 03. kedd

A kerület ez évi költségvetésében több olyan fontos fejlesztési elképzelés is szerepel, amelyet régóta szeretne megvalósítani az önkormányzat.  A Kossuth téri piac felújításától kezdve, a játszótér felújítások és az iskola- óvodai, bölcsődei rekonstrukciók is szerepelnek az idei kerületi büdzsében.


A tervek megvalósítását az elfogadott rendelet alapján ütemezni kell, erre a munkára pedig a testület egy új bizottságot állított fel, amelyben a polgármester és az alpolgármesterek mellett Szathury Kolos fejlesztéspolitikai tanácsnok és a kerület pénzügyi igazgatója is helyet kapott. Ez a fejlesztési bizottság ülésezett a napokban és döntött is a 2011-es programról.

A városházáról származó információk szerint ez alapján kezdhetnek bele idén az Erkel Ferenc Általános Iskola tornatermének megépítésébe. Ez a kerület egyetlen általános iskolája, amely nem rendelkezik szabályos tornateremmel, a tanulók egy szűkös szobában mozoghatnak csak a testnevelés óra keretében.

A Magazin információi szerint a kerület rendelkezik kiviteli tervekkel és jogerős építési engedéllyel a tornaterem felépítéshez, így hamarosan kiírhatják azt a közbeszerzési eljárást, amely az építkezés kivitelezésére vonatkozik. Ez alapján - ha a pályáztatás sikeres lesz - várhatóan a következő év végére vehetik birtokba az iskola tanulói és pedagógusai az új termet.

A bizottság e mellett a KAC pálya és az ökumenikus iskola kisebb rekonstrukciójáról is döntött. A többi fejlesztési cél megvalósítása a bevételek függvényében kezdődhet meg.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.