2024. április 12., péntek, Gyula

Fejlesztik a Kossuth téri piacot

Kispest
2011. máj. 03. kedd

Eddig mindenkinek beletört a bicskája, aki a piac fejlesztésével próbálkozott, reméljük nekünk nem fog - mondta a legutóbbi testületi-ülésen Kovács Bence fideszes alpolgármester, amikor a Kossuth téri piac fejlesztésére irányuló tájékoztatóját tárgyalták a képviselők.


S valóban még 1992-ben merült föl először Lévay Levente polgármestersége alatt a piac átépítése, de a kereskedők ellenállásán megbukott a terv, majd Zupkó Gábor és Timár Béla sem volt túl sikeres a piac rekonstrukciójával, így a felújítás csak félig-meddig valósult meg.

A testületi-ülésen Lackner Csaba (képünkön), a fejlesztési bizottság szocialista elnöke talán éppen ezért adott hangot csodálkozásának, amiért oly sietősen került a képviselők elé a tárgyalandó anyag, a szakbizottság ugyanis nem látta azt. Ennek ellenére az elnök és végül a képviselők is úgy látták, hogy érdemes belefogni, ha nem is egy átfogó piacépítésbe, de a jelenlegi állapot javításába mindenképpen.

Az elfogadott dokumentum alapján egyrészt a Trefort iskola előtti üres terület rendezett parkolóvá alakítására kerülhet sor- ezt a tervet már négy évvel ezelőtt elkészítette a városháza vezetése - ,másrészt a piac elektromos hálózatának felújítása és a területen található alapburkolat átépítése, rekonstrukciója és a zöldséges sor átépítése történt meg. Az ülésen bemutatott tájékoztató alapján a tervek kivitelezésére több százmillió forintot költhet a kerület, ha arra később is rábólintanak a város vezetői.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.