2021. március 02., kedd, Lujza

Biztonsági eszközöket kapnak rászoruló kispestiek

Kispest
2021. február 04. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság felajánlásaként négy szén-monoxid-érzékelőt és hat füstérzékelőt adott át Dr. Bakos Gyula tű. ezredes, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője Gajda Péter polgármesternek és Balázs Piroskának, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatójának ma a Városházán.

A kirendeltség-vezető lapunknak elmondta, a füstérzékelőkkel a tűzesetek, a szén-monoxid-érzékelővel a mérgezések előzhetők meg, ezért is indult a kezdeményezés, hiszen éppen a megelőzés a bizottság legfontosabb célkitűzése. Ezért tartanak figyelemfelhívó kampányokat, előadássorozatokat és képzéseket, valamint lehetőségeihez mérten eszközökkel is támogatják a rászoruló családokat, hogy erősíthessék otthonuk biztonságát. Bakos Gyula hangsúlyozta, a katasztrófavédelemnek kiemelt célja erősíteni az emberekben annak fontosságát, hogy aktívan részt vegyenek saját biztonságuk megteremtésében.

Balázs Piroska arról beszélt az átadón, örül, hogy intézményükre esett a választás, egyedül élő, rászoruló, alacsony jövedelemmel rendelkező ellátottjaikhoz kerülnek ezek az eszközök.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.