2020. augusztus 08., szombat, László

A tervezettnél kevesebben mentek óvodába

Kispest
2020. június 15. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Júniusban a kispesti óvodák is kinyitottak. Egyenlőre nincs teljes kihasználtság. A lakótelepi óvodákban több, a kertvárosi részeken kevesebb az igény – tudtuk meg Szücsné Juhász Csillától, az Árnyas óvoda vezetőjétől.

Óriási volt az érdeklődés az óvodák újranyitása iránt, de az első héten a vártnál kevesebben mentek óvodába. Az önkormányzati adatok szerint a kerület 12 intézményébe 627 kisgyereket vittek be június 2-án a szüleik, 41 százalékos volt az intézmények kihasználtsága. Június 3-án és 4-én 644 óvodásra felügyeltek, 5-én már csak 554, de 10-én már 726 kisgyerek felügyeletét kérték a szülők. Várható azonban, hogy hamarosan újra telt ház lesz a kerületi óvodákban is.

Az óvodavezető szerint sok szülő tart még a fertőzésveszélytől. A kispesti óvodák mindent megtesznek a rájuk bízott gyerekek biztonságáért, mindent elkövetünk, hogy ne kerüljön vírus az óvodáinkba. Az önkormányzat által biztosított fertőtlenítők, kézmosók használatával, valamint egyéb óvintézkedések betartásával és betartatásával igyekszünk védeni kollégáinkat és gyermekeinket, és rajtuk keresztül családjaikat – tette hozzá.

Szűcsné Juhász Csilla felhívta a szülők figyelmét, hogy akik a veszélyhelyzet elmúltával, „békeidőben” sem viszik gyermekeiket az intézménybe, illetve egész nyáron nem akarják igénybe venni az óvodai ellátást, gondoskodjanak gyermekeik igazolt távollétéről nyilatkozni, ezt írják meg óvodáik e-mail-címére, hogy a hiányzást „vírusjárvány miatt” az óvoda tekintse igazolt hiányzásnak, mert az óvodáztatási kötelezettség nyáron sem szünetel!

Az eddigiekhez képest fontos változás az is, hogy az óvodák és a bölcsődék augusztus 31-éig legfeljebb két hétre zárhatnak be. Ennek megfelelően a kispesti óvodák kétheti nyári zárása az alábbiak szerint történik: július 20. és 31. között zárva tartó intézmények: Árnyas óvoda, Bóbita óvoda, Mézeskalács óvoda, Mese-Vár óvoda, Százszorszép óvoda, Szivárvány óvoda, Zöld Ágacska óvoda, Bokréta bölcsőde, Eszterlánc bölcsőde, Wekerlei Tipegők Bölcsőde. Augusztus 3. és 14. között zárva tartó intézmények: Arany óvoda, Hársfa óvoda, Gyöngykagyló óvoda, Napraforgó óvoda, Tarka-barka óvoda, Csillagfény bölcsőde, Gyöngyszem bölcsőde, Harangvirág bölcsőde.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.