2020. július 06., hétfő, Csaba

Légzésfigyelőre gyűlt a pénz a jótékonysági ételosztáson

Kispest
2019. október 17. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

A tavaly szinte napra ugyanekkor megtartott rendezvényhez hasonlóan, helyi vállalkozások, civilek és az önkormányzat összefogásával most 600 adag sült kolbásszal és almával vendégelték meg a rászoruló kispestieket a Kossuth téren. A nem rászoruló kispestiek kisebb- nagyobb összegeket ajánlhattak fel az ételért, amelyből légzésfigyelőt vásárolnak majd egy kispesti siket családnak.

 

Bár a tavalyi és az idei rendezvény sok mindenben hasonlít egymásra, ám mégis számtalan új elemet találtunk az eseményen. Most is a kispesti Szalay Dezső (Kanálgép) és Lacza Levente (Offolj.hu) keresett meg bennünket, hogy a tavalyi rendezvényt meg kéne ismételni, hiszen sajnos sokan szorulnak még mindig az önkormányzat támogatására, civilek segítségére Kispesten is – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől. Ezért is örültek az idei felajánlásnak, mert a Kanálgép, amely egy food truck vállalkozás és a függőség-prevencióval foglalkozó Offolj.hu csapata magára vállalta az érintett kispestiek szociális ellátórendszeren keresztül történő szervezését is. Így itt a Kossuth téren kulturált körülmények között, nagyon jó minőségű ételt kaptak a nehéz körülmények között élő kispestiek – hangsúlyozta a polgármester.

A helyben készített kézműves kolbászból, mustárból, kenyérből, kovászos uborkából, almából és üdítőből álló menü most is 5 forintba került. Az első hatszáz adag sültkolbászra 3000 forintért Gajda Péter polgármester hívta meg idén is az embereket – tudtuk meg Patek Gábortól, a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Irodájának vezetőjétől, aki elmondta azt is, hogy az eseményre kilátogató önkormányzati képviselők és nem rászorulók, ha többet fizetnek az ételért, mint öt forint, akkor az összegyűlt összeget egy olyan siket család kapja majd meg, ahol két kisgyermek él, és ebből tudnak majd speciális légzésfigyelőt vásárolni, amelynek ára 150 ezer forint.

Az esemény összefogással valósult meg: az önkormányzat 200 ezer forinttal, a Kispest Jövőjéért Egyesület 100 ezer forinttal járult hozzá a nyersanyagok beszerzéséhez, a Kanálgép és az Offolj.hu készítette az ételeket.

 

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.