2020. július 14., kedd, Örs és Stella

Élsportoló fiatalok köszöntése

Kispest
2019. október 09. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

 

Tizennyolc év alatti kispesti amatőr élsportolók vehették át az önkormányzat pályázati támogatását a KMO Művelődési Központban rendezett ünnepségen. Idén 107 fiatalt jutalmaztak kiemelkedő teljesítményéért.

 

Kispest polgármestere, Gajda Péter a kerület és a kispestiek nevében is köszöntötte a kiváló eredményt elért fiatal sportolókat. Elmondta, amikor annak idején az önkormányzat arról döntött, hogy ünnepség keretében nyújtja át a támogatásokat a kiemelkedő eredményeket elért fiatal, amatőr élsportolóknak, az volt a célja, hogy példaképeket állítson a kispestiek elé, bemutassa nekik, mennyi nagyszerű fiatal él, edz Kispesten. Köszönetet mondott az eredmények hátterében álló szüleiknek és edzőiknek, hogy nevelték, segítették őket.

Gajda Péter elmondta, az önkormányzat annyival is hozzájárul ahhoz, hogy minél többen mozoghassanak, sportolhassanak Kispesten, hogy a sportolók és az egyesületek támogatásán túl, egyre több olyan helyszínt alakít ki kerület-szerte, ahol ingyenes mozgást tud biztosítani a kispestieknek. Példaként az új KRESZ-parkban, a Bárczy téren és a Honvéd utánpótláscentrum mellett kialakított futópályákat, a felújított és a kispestiek javaslata alapján Tichy Lajos Sportcentrummá átnevezett KAC-pályát és az Arany János utcai teniszpályákat említette.

A támogatásokat a polgármester és Szujkó Szilvia, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke együtt adták át az ifjú sportolóknak. A program zárásaként a Négy Muskétás SE és a Musztáng SE akrobatikus rock and roll sporttáncosai adtak műsort.

A pályázatok értékelésénél a szakbizottság azokat a 18 év alatti amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben versenyeztek eredményesen, és a további felkészülésükhöz igényeltek segítséget pályázatukkal. Kiemelten támogatta a 2018-ban vagy 2019 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül azokat, akik világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európai kupán az 1-6. helyen végeztek. Támogatást kaptak az országos bajnokságon, diákolimpián és országos kupaversenyen dobogós helyezést elért sportolók is.

Sportközösségek, ahol a kispesti fiatalok sikeresen szerepeltek:
Kispesti Női Kézilabda Klub
Tájfun Sportegyesület
Kispesti Atlétikai Klub
Art's Ok Sportegyesület
Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola
Tájfun Sprotegyesület
Múzsa RSG Sportegyesület
Maroshévizi Fitness SE
Pénzügyőr Sportegyesület
Musztáng Sportegyesület
Árpád Diáksport Egyesület Csepeli Szabadidő Egyesület
Csepeli Ritmikus Gimnasztika Club
Sasaok Sportegyesület
Vonzás Kulturális és Táncsport Egyesület
Kőbányai Sport Club
Bego Kyokushin Karate SE
Óbudai Strandröplabda Sport Klub
XII. kerületi Hegyvidéki Sportegyesület
Orvosegyetem Sport Club

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.