2020. július 14., kedd, Örs és Stella

Bővült a kerületi térfigyelő rendszer

Kispest
2019. október 09. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

 

A mostani bővítéssel már 85 kameraszem figyeli a köz- és közlekedésbiztonságot Kispesten. A fejlesztésre 25 millió forintot költött az önkormányzat – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

 

A Kispesti Térfigyelő Program 2006-os indulása óta célunk, hogy a rendőrséggel együttműködve minden évben fejlesszük a rendszert, bővítsük a kamerák számát. Így történt ebben a ciklusban és idén is, amikor a költségvetés elfogadásakor 15 új kamera felszereléséről határoztunk – mondta Kispest polgármestere, Gajda Péter a Kispesti Rendészeti Központban (KRK). A bővítés első 10 kamerája most kezdte meg működését, év végéig további öt felszerelése történik meg azokra a helyszínekre, amelyeket a kerületben élők is javasoltak, és amikkel a rendőrség is egyetértett, hogy a közbiztonság megőrzése, a bűncselekmények megelőzése miatt szükséges.

Bali Pétertől, a KRK igazgatójától megtudtuk, több mint 200 helyszínigényt kapott a központ, de folyamatosan érkeznek újabbak is. Sok fontos helyszín is van közöttük, a rendőrséggel egyeztetve próbálják a minél jobb lefedettséget elérni, és szakmai – bűnügyi és közlekedésbiztonsági – szempontok alapján megvizsgálni, hová érdemes kamerákat telepíteni.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.