2019. október 14., hétfő, Helén

KRESZ-park kutyafuttatóval és futókörrel

Kispest
2019. október 03. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Minden a tervek szerint haladt, így elkészült a kibővült funkciójú KRESZ-park felújítása a Kosárfonó utca – Vak Bottyán utca – Eötvös utcák által határolt csaknem 4000 négyzetméternyi területen, amelyet rövid ünnepség keretében Gajda Péter polgármester adott át a kispestieknek.

Kispest önkormányzata 2018-ban pályázott a Fővárosi Önkormányzat Tér_Köz pályázatára, amelyen 100 millió forint támogatást nyert terve megvalósításhoz. A pályázati támogatáson kívül azonban az önkormányzat jelentős, újabb 100 millió forinttal járul hozzá a felújításhoz – mondta Gajda Péter polgármester azon a rövid ünnepségen, amelyen átadta a kibővült funkciójú KRESZ-parkot a kispestieknek. Gajda Péter ez alkalommal is elmondta, hogy a 2006-ban indult Zöldprogram részeként most megújuló park is jó példája annak a törekvésnek, amelyben sorra újultak meg Kispest nagyobb közparkjai és az elmúlt időszakban a lakótelepek között lévő kisebb zöldterületei. Jól látszik, a kerületnek fontos, hogy egyre zöldebb, rendezettebb legyen az itt élők környezete – hangsúlyozta a polgármester.

A polgármester köszönetet mondott a terület önkormányzati képviselőjének, Bogó Józsefnének, Vadon Etelkának, az önkormányzat csoportvezetőjének a pályázat előkészítéséért és figyelemmel kíséréséért, Tichy Juditnak, Zöldprogram Iroda vezetőjének a folyamatos szakmai felügyeletért, a kivitelező Harmat Kert Kft.-nek és mindenkinek, aki részt vett a beruházás előkészítésében és a lebonyolításban.

A park szegletében lévő Árnyak közösségi kert lakói ez alkalommal nyitott kertkapuval és ajándék fűszernövényekkel várták a résztvevőket.

Az átadó után nem sokkal megérkeztek a környező Eötvös iskola tanulói, akik már itt tartották testnevelés órájukat.

 

Mint arról már beszámoltunk, Kispest 2016-ban sikertelenül pályázott a terület felújítására, amelynek közösségi tervezésben akkor elkészültek a koncepciótervei, több alkalommal is tartottak lakossági fórumokat, „ötletbörzéket”. Az önkormányzat újból indult a 2018. évi Tér_Köz pályázaton. A pályázati támogatáson kívül az önkormányzat jelentős, újabb 100 millió forinttal járult hozzá a felújításhoz, mivel a támogatás fejében a főváros által kötelezőnek tartott funkciókon kívül (a KRESZ-park újbóli kialakítása) egyéb elemekkel is bővültek a tervek. Ilyen például a 230-280 méter hosszú futókör megépítése, időseknek kialakított pihenőtér, ivókút, kutyáknak is és a közvilágítás. De lett hely pingpongasztaloknak, felnőtt fitnesz és street workout (saját testsúlyos) elemek létesítése és a kutyafuttatónak is.

Információink szerint a területet és a felállított eszközöket, futókört, KRESZ-parkot már korlátlanul használhatják a kispestiek, de a kutyafuttató megnyitására és az éjszakai világítás beüzemelésére még néhány napot várni kell majd.

 

 

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.