2019. december 11., szerda, Árpád és Árpádina

Pózolj kiserdővel…

Kispest
2019. szeptember 10. kedd Írta: a Szerk.

 

...félig önkormányzati pénzből felújított KRESZ-parkkal, kispiaccal, templomudvarral, bölcsődével, kerületi költségvetésből vásárolt új ultrahangkészülékkel, épülő parkolóhelyekkel, közösségi költségvetésből készült iskolaudvarral, a lakótelep régi játszótereinek átalakítására készült tervtérképpel és a bontást végző munkagépekkel, lepukkant beton kártya- és pingpongasztalokkal, töredezett járdaszegéllyel, kinőtt gazzal, elvetemedett ablakkeretekkel, földúttal...

És mindehhez öltözz föl csinosan, vágjál olyan képet, hogy mindenki azt hihesse, hú az anyját, ez aztán a hozzáértés, ez aztán a szakértelem! Aztán sűrűn mondogasd, sőt a helyi sajtóban és a közösségi oldalakon írogasd, illusztráld fotókkal is, hogy ez mind neked, nektek köszönhető, te és ti jártátok ki ezt a köznek. Mert nélküled, nélkületek ez nem lenne ám itt a kerületben, mert a jelenlegi baloldali városvezetés nem csinál semmit, és ha mégis, az semmit sem ér! Bezzeg a szomszédban, bezzeg a fővárosban, bezzeg az országban, még a fű is másképpen nő, és a szél is inkább jobbról fúj!
Csak a köz nem ám olyan hülye, hogy ezt mind-mind elhiggye, ezt a maszlagot megegye! A köz bölcsebb ennél! A köz tudja jól, mert az elmúlt öt évben már megtapasztalta, hogy ez is az átverés, a félrevezetés része! A köz hiába tekergette a nyakát és nézte, hogyan vesz részt a jobboldali „bezzeg frakció” a város mindennapi életében, nem látta az aktív közreműködést, mert a Fidesz-KDNP alkotta „bezzeg frakció” nem keveredik a közzel, csak a saját köreiben bátor, ahol alig várja, hogy hibát találva a városvezetés munkájában, minden segítőszándék nélkül élezgesse ezeken a nyelvét, hosszasan kielemezze azt. Máskor meg sunnyog, pózol, smúzol, hiszen egyéni érdeke úgy kívánja, hogy azért jóban legyen a városvezetéssel.
A köz tudja azt is, hogy ők azok, akik idén februárban a város ez évi költségvetésének szavazásakor nemmel szavaztak vagy tartózkodtak. A köz így joggal kérdezi őket, mire ez a melldöngetés, hiszen így egyetlen városfejlesztésre szánt forintot sem szavaztak meg!

Kedves Köz! Van egy jó hírünk! Már csak egy hónap! Hamarosan véget ér a kampányidőszak, lezárul az ötéves ciklus, és ki-ki eldöntheti, jó-e neki itt Kispesten, szeret-e itt élni, biztonságban tudja-e a családját, gyerekét, elégedett-e a város nyújtotta szolgáltatásokkal, és hogy akar-e a jelenlegi városvezetéssel közösen tenni valamit azért, hogy Kispest még szerethetőbb, élhetőbb város legyen!

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.