2019. szeptember 20., péntek, Friderika

Elkészült az ebédlő és konyha a Kósban

Kispest
2019. szeptember 03. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

 

A terveknek megfelelően az új tanév kezdetére elkészült a felújított konyha és ebédlő a Kós iskolában. A Kós iskola konyhafelújítását a Vaműsz szakemberei végezték, csaknem 20 millió forintból.

Zuborné Sallai Márta, a Kós iskola igazgatója arról beszélt, hogy már nagyon várták ezt a változást, régi ígéret volt, hogy megszépül a konyha és az ebédlő. Sok diákjuk ebédel, illetve étkezik háromszor az iskolában, most már a megszépült ebédlőben. A konyha felújítása pedig az ott dolgozók munkáját könnyíti meg jelentősen.

Mint arról már beszámoltunk, az évekkel ezelőtti iskolaállamosítás után a közétkeztetés az önkormányzat hatáskörében maradt, így a felújítás továbbra is a város feladata, így erre most 20 millió forintot költöttek. Az iskola több mint százéves, hagyományos téglaépület, a konyha-étkező blokk (152 négyzetméter) az intézmény alagsori szintjén helyezkedik el. Mivel a régi víz- és csatornahálózat felújítása is indokolttá vált, ehhez csatlakozik járulékos munkaként a felújítás is. A Kós iskola konyhafelújítását a Vaműsz szakemberei végezték, csaknem 20 millió forintból. A felújítás során többek között mintegy 445 négyzetmétert festettek, 88 négyzetméternyi nyílászárót és 120 méter fűtéscsövet mázoltak újra. Lecserélték a konyhai mosogató csempeburkolatát 2 méter magasságig, a kézmosó falburkolatát 1,6 méterig, 112 négyzetméteren mázas kerámiára. Kicserélték a dolgozók öltözőjének padló- és falburkolatát is. Lecserélték a gyerekek által használt mosdókat és csaptelepeket (7). A mosogatóhelyiségbe, a mosogatógép mellé két süllyesztett előmosó medencét tettek flexibilis zuhanycsappal, rozsdamentes kifutó asztallal, kosártároló polcokkal. A melegítőkonyha rész egy új falikutat, egy mosogatókagylót és egy hárommedencés mosogatót kapott csapteleppel. Az étkezői oldalon a két ki- és beadó ablakhoz 4,4 méter hosszú rozsdamentes tálcacsúsztató pult kerül. A világítás korszerűsítése során 19 tükrös, nyitott LED-es lámpatest és 10 falra szerelt LED-es lámpatest kerül kismegszakítókkal, áramvédő kapcsolókkal. A régi radiátorokat (8) szeleppel ellátott acéllemez lapradiátorokra cserélték.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.