2019. szeptember 20., péntek, Friderika

Már kiszállították az ingyenes önkormányzati füzetcsomagokat az iskolákba

Kispest
2019. augusztus 14. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Hamarosan kezdődik az 2019/2020. évi tanév. A családok zökkenőmentesebb tanévkezdését idén is ingyenes füzetcsomaggal próbálja segíteni az önkormányzat. Közel 3000 füzetcsomagot készítettek, amelyre több mint 3 millió 700 ezer forintot költött az önkormányzat. Ezen kívül egy jelentős kedvezményt biztosító tanszervásárt is tartanak augusztus 23-25. között a KMO-ban – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Az idei ingyenes füzetcsomagokról szóló részleteket Ikladiné dr. Petres Veronika, Humánszolgáltatási és Szociális Iroda vezetője mondta el lapunknak. A több éves hagyománynak megfelelően az önkormányzat idén is ingyen biztosítja a füzetcsomagokat a kispesti általános iskolák (12 intézmény, a kerületben lévő egyháziaknak is) alsó tagozatos diákjainak, valamint az 5. osztályos tanulóknak. A csomagokat már kiszállították az intézményekbe. A füzetcsomagok, csaknem 40 ezer füzet, összeállításában ezúttal az intézmények vezetőivel egyeztettek az önkormányzat munkatársai. Idén, az előzetes adatok szerint közel 2791 tanuló kap ingyenesen füzeteket. A csomagokra az önkormányzat 3 millió 761 ezer forintot különített el költségvetésében.

Ezen kívül augusztus 23-25. között kedvezményes tanszervásár is lesz a KMO-ban. Több mint 600-féle terméket hoznak a vásárra, magyar, lengyel, osztrák, olasz és szlovén gyártók különböző, de jó minőségű áruit. Sőt, olyan termékek is lesznek, amelyeket még eddig forgalomban nem lehetett megvásárolni – mondta Kratochwill Balázs, a Hivatalos Biztonsági Okmány és Jegynyomda Kft. ügyvezető igazgatója. A legtöbb termék az átlagos piaci árhoz képest 50 százalékos kedvezménnyel lesznek kaphatóak. Mivel a tanszervásárt az önkormányzat támogatja, ezért a kispestiek csak lakcímkártya felmutatásával vásárolhatnak majd.

A gyerekeket nevelő családok már augusztus végén megkapják a szeptemberben a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást és a gyermeknevelési támogatást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A kormány az előrehozott utalás mellett minden tanulónak ingyen biztosítja a tankönyveket a szeptemberben kezdődő tanévben az 1-9. évfolyamokon.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.