2019. szeptember 20., péntek, Friderika

Jó ütemben halad a KRESZ-park építése

Kispest
2019. augusztus 07. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Már térköveznek a szakemberek a kibővült funkciójú Eötvös utcai KRESZ-parkban a Kosárfonó utca – Vak Bottyán utca – Eötvös utcák által határolt csaknem 4000 négyzetméternyi területen – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Tichy Judittal, a Zöldprogram Iroda vezetőjével és Varga Attila önkormányzati képviselővel kint járt az építkezésen.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Kispest önkormányzata 2018-ban ismét pályázott a Fővárosi Önkormányzat Tér_Köz pályázatára, amelyen 100 millió forint támogatást nyert terve megvalósításhoz. A pályázati támogatáson kívül azonban az önkormányzat jelentős, újabb 100 millió forinttal járul hozzá a felújításhoz. Gajda Péter kérdésünkre elmondta, a főváros által kötelezőnek tartott funkciókon kívül (a KRESZ-park újbóli kialakítása) egyéb elemekkel is bővültek a tervek. Lesz kültéri illemhely, futókör, ivókút, közvilágítás.

Litsauer Attilától, a Harmat Kert Kft. építésvezetőjétől megtudtuk azt is, hogy jelenleg a térkövezés zajlik a területen, így a tervek szerint nyár végére már el is készülhet a kibővült funkciójú KRESZ-park.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.