2020. július 06., hétfő, Csaba

Megszépült a sétány az Árpád utcában

Kispest
2019. augusztus 06. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Megtörtént a műszaki átadás, már a virágokat és az örökzöldeket ültetik az Árpád utca Bolyai iskola előtti szakaszán, ahol befejeződött a sétálóutca felújítása, burkolatcseréje. A beruházásra mintegy 40 millió forintot különített el költségvetésében az önkormányzat – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

A szeptemberi tanévnyitóra most már biztosan elkészül a sétálóutca a Bolyai iskola előtt, amelyet néhány héttel ezelőtt kezdtek el felújítani a szakemberek. Mint azt Gajda Péter polgármester kérdésünkre elmondta: a polgármesteri program és a kerületi Zöldprogram részeként, a Városház tér projekt keretében először megújult a Városház tér, majd második ütemben megépült a Kispesti Polgármesteri Hivatal és a kerületi Kormányablak közötti területen a parkoló, és most a projekt harmadik részében készült el a felújítás, az egységes arculat kialakítása a Kormányhivatal épületétől egészen a József Attila utcáig. A megszépült szakasz „sétáló része”, a zöldfelületek növekedése miatt egy kicsit keskenyebb lett. Kicserélték az utcabútorokat: 12 új padot és hulladékgyűjtőket helyeztek ki.
A polgármester elmondta azt is, hogy mostantól itt változik a forgalmi rend, mert a Kormányablak előtti útszakaszt egyirányúsították az Árpád utca felől a Kossuth utca felé. Várhatóan az itt lévő szalagházak kapui elé (4) még úgynevezett „K-szegélyt” is építenek majd, hogy a mozgáskorlátozottak, kerékpárosok, nehezebben közlekedők biztonságosan meg tudják közelíteni a bejáratokat.
Márkus Edit, a Zöldprogram Iroda munkatársa tájékoztatása szerint jelenleg az iskola előtti zöldsávban évelő növényeket, levendulákat ültetnek, de ősszel még 6 fát és cserjéket telepítenek majd a József Attila utcai oldalon.
Az utcaszakasz mindkét végét úgynevezett „pollerekkel”, oszlopokkal zárták le a behajtó gépkocsiktól.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.