2020. július 06., hétfő, Csaba

Eltűnik az utolsó kispesti földút

Kispest
2019. augusztus 05. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

A tervek szerint egy hónapon belül teljesen felszámolják Kispest utolsó földútját, a mintegy 300 méter hosszú útszakaszt a Vasút utcában – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Az önkormányzat még 2017-ben pályázott a magyar államhoz szilárd burkolatú út építésére a Vasút utcában. A Budapesti Útépítési Program keretében most megvalósuló beruházás teljes költsége mintegy 70 millió forint,. A csaknem 15 millió forint saját forrás mellé több mint 55 millió forint kormányzati támogatást nyert az önkormányzat. Amelyből a teljes útpálya és a járda is megújul a 300 méter hosszú szakaszon. A mostani is az egyike a sok sikeres európai uniós, illetve kormányzati vagy fővárosi pályázatnak ebben a ciklusban, amelyek mindegyikéhez jelentős saját forrást biztosított az önkormányzat a megvalósuláshoz – válaszolta kérdésünkre Gajda Péter.

Bakos Géza, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda munkatársa elmondta, a mintegy fél méter vastagságú, erős, a mai követelményeknek megfelelő útpályaszerkezet 20 cm homokos kavicsból (fagyvédő réteg), 20 centiméter vastagságú, útépítésekhez használatos ckt-betonból és 9 cm aszfaltköpenyből áll. A beruházás részeként a 300 méteres szakaszon felújítják az út melletti járdát, helyreállítják az út és a járda közötti zöldsávot, burkolt és nyitott vízszikkasztó árkokat alakítanak ki, az úttesttől acélkorlát választja el vasúti sínt. A közvilágítást a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. újítja fel.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.