2019. október 14., hétfő, Helén

Felkészült az ellenzéki csapat az önkormányzati választásokra

Kispest
2019. július 10. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Egy 12 tagú, önkormányzati képviselő-jelöltekből álló csapattal indul neki az októberi önkormányzati választásoknak az ellenzék Kispesten. A közös megegyezéssel kiválasztott jelöltek mögött a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd helyi szervezetei állnak – jelentette be Gajda Péter polgármester, aki az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként indul az őszi megmérettetésen.

Gajda Péter polgármester-jelölt köszönetet mondott a helyi pártoknak, hogy a most bemutatott jelöltek mögé, mellé álltak és létrejöhetett az ellenzéki összefogás, amelynek eredményeképpen a 12 önkormányzati körzetben és a listán is együtt indulhatnak a mandátumokért. Gajda Péter bízik abban, hogy az elkövetkezendő időszakban is kiegyensúlyozott és stabil marad majd a város működése. A régi képviselők közül, akik most nem lehetnek közöttük, a jövőben másképpen segítik majd az önkormányzat működését. Egy régi, új tagokból álló csapat indul neki annak a feladatnak, hogy folytassa az előző ciklusban megkezdett jó programokat és újabbakat indítson a kerület érdekében. Hamarosan lesznek már új, látható elemei is ennek, mint például a kispesti piac átfogó felújítása, a parkolási gondok enyhítése, a közterület biztonságának további fejlesztése, valamint a Kispesti Egészségügyi Intézet és az ellátás korszerűsítése – tette hozzá.
A csapatba friss erőként érkezett Momentumtól Paróczai Anikó arról beszélt, hogy Kispest az utolsó vára a helyi demokráciáknak, amelyet hatalmas felelősséggel és erőfeszítéssel kell megőrizni, és tégláról téglára kell a meglévő rendszert lebontani. A Momentum elsősorban azokat a fiatalokat és „zöldeket” szeretné megszólítani, akiket ez idáig kevéssé képviseltek az önkormányzatban – hangsúlyozta.
Információink szerint az MSZP 5, a DK 4, a Momentum 2, a Párbeszéd 1 jelöltet indít ősszel az önkormányzati választásokon.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.