2019. október 14., hétfő, Helén

Nyár végére elkészül a felújítás

Kispest
2019. július 04. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Megkezdődött a Kispesti Egészségügyi Intézet betegfogadó terének átalakítása, jelenleg a bontási munkálatokat végzik a szakemberek. Gajda Péter polgármester, Kránitz Krisztián önkormányzati képviselő és Guzmics Zsombor, az Építéshatósági és Városfejlesztési Iroda vezetője a felújítás elején jártak az intézményben.

Régóta tervezi az önkormányzat a betegfogadó tér felújítását, amelyre az idei költségvetésben különítettek el forrásokat. A több mint 200 millió forintos beruházás a tervek szerint nyár közepére, de legkésőbb a végére elkészül, és akkor a kispestiek egy szép és tágas aulába érkezhetnek majd – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől a bejáráson. Gajda Péter elmondta, az intézmény vezetésével folyamatosan egyeztetnek a színvonalas betegellátáshoz szükséges eszköz- és műszerpark fejlesztéséről is.

A műszaki munkákat és a felújítást felügyelő illetékes iroda vezetőjétől, Guzmics Zsombortól megtudtuk azt is, hogy már egészen a tüdőgondozóig elbontották a falakat, a lépcsőket, a korábbi betegirányító és a büfé falait is. Az így kapott tágas teret, 350 négyzetmétert nem is építik be teljesen, így egy „jobb hangulatú”, levegősebb intézményt kapnak majd vissza a betegek. Kicsit máshol lesz a betegirányító, ahol majd le is lehet ülni, és egy kicsit arrébb kerül a büfé is. A tér teljes egészét álmennyezet fedi majd, és korszerű világítást is kap a tér. Az irodavezető kérdésünkre elmondta, hogy a mozgáskorlátozottak akadálymentes mozgását az épület jobb oldalán lévő lépcsősor helyén, úgynevezett „emelő rámpa” segíti.

 

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.