2019. szeptember 18., szerda, Diána

Tucatnyi vidámság a Templom téren

Kispest
2019. június 03. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Tizenkettedik alkalommal rendezett városünnepet az önkormányzat és a KMO Művelődési Ház a hétvégén. Több ezren ünnepelték Kispest 148. születésnapját a Templom téren.

A szombati színpadi program a szervezők szándéka szerint leginkább a fiatalokat és a rockzene kedvelőit célozta meg. A délutántól estig tartó koncertsorozatban a házigazda-műsorvezető, Vágó Piros rádiós a Weinkillers, a Kései kitérő, a Stoned (Rolling Stones Tribute), a Reckless Roses (Gun's and Roses Tribute), a Lóci játszik és végül a Hiperkarma csapatát szólította színpadra.

Vasárnap Abaházi Csaba rádiós konferálta be a fellépőket és ajánlotta a közönség figyelmébe a programokat. Délelőtt kezdett a Kifli zenekar, majd a KMO-ban működő mozgásos csoportok léptek a színpadra: Mustang SE, Art’s Ok Táncszínház, Shaolin Kungfu. A kora délutáni jó hangulatról az Obsitos Fúvószenekar filmzenéi gondoskodtak. A késő estig tartó koncertprogramot a Shygys nyitotta, majd Dér Heni, a hegedűvirtuóz Kuti Róbert, a Bon-Bon együttes, Bereczki Zoltán, Zoltán Erika, Király Linda és Király Viktor következett. A Városünnep zenei programját a 40 éves Karthago koncertje zárta, majd a hagyományos tűzijátékkal ért véget a rendezvény.

A Karthago színpadra lépése ellőtt Gajda Péter polgármester köszöntötte a közönséget és kívánt jó szórakozást mindenkinek. Azt mondta, az önkormányzat a Városünneppel szeretné megköszönni minden kispestinek azt a támogatást, amit egész évben nyújtanak a kerület működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Vasárnap egy különleges focis esemény is várta az érdeklődőket. Szabó Gabi Mici: A Szóvivők című könyvbemutató roadshow-jának kispesti állomásán dekázó versenyt hirdettek. A versenyzők mellett Sipos Jenő (az MLSZ szóvivője), dr. Borbély Zoltán (a Legfőbb ügyészség és az MLSZ korábbi szóvivője) és dr. Sógor Zsolt (a BRFK korábbi szóvivője) is bemutatta, hogyan tud bánni a labdával.

A színpadi műsor mellett mindkét napon számos program várta az érdeklődőket. A Nagy Balogh János Kiállítóteremben a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény Ipar, forma, háztartás című, a Gránit gyár konyhai készleteit és reklámáruit bemutató tárlatát lehetett megtekinteni. Az önkormányzati sátornál képviselőkkel találkozhattak a kispestiek, a Kispest Futball Ház (Kispesti Labdarúgást Támogató Egyesület) sátránál Honvéd-emléktárgyakat lehetett kapni, és vasárnap délután a Honvéd focistái dedikáltak.

A sok szórakozási lehetőség között egyebek mellett volt mobil kalandpark, szárazföldi kenuverseny, virtuális és többféle ügyességi játék is. Találkozhatott a közönség veterán autókkal, öreg motorokkal, régi tűzoltóautóval és helikopter szimulátorral. A bátor gyerekek kipróbálhatták a rekeszmászást vagy a falmászást is, lazításra pedig a babzsákos pihenőparkban nyílt lehetőség.

 

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.