2019. szeptember 18., szerda, Diána

Ajándékeső a kerületi gyermeknapon

Kispest
2019. június 03. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

 


A Vass iskola tanulója, Áts Baltazár nyerte az ide önkormányzati gyermeknap fődíját, a kerékpárt. A kispesti gyerekek remek nyárias időben ünnepelhettek zavartalanul a Központi Játszótéren.

Az idei önkormányzati gyereknap több újdonságot és meglepetést is tartalmazott. A szokásoktól eltérően ebben az esztendőben két alkalommal is tartottunk tombolahúzást, hiszen minden gyerek ezt a programot várja leginkább egész nap. A fődíj mellett a megszokottnál jóval több ajándékcsomagot sorsoltunk ki most – tudtuk meg a főszervezőtől, Fekete Váradi Petrától, az önkormányzat rendezvényszervezőjétől, aki elmondta azt is, hogy több ugrálóvár várta a gyerekeket, valamint új játékokat is hoztak. Ilyen újdonság volt a Kenderkóc Népi Játszóház, amely elsőre is igen sikeresnek bizonyult. Rendkívül örültek a gyerekek a népi játékoknak, a szabadon „lisztezésnek”, az apró játékkonyháknak, a kosárban való körhintázásnak, de a népi társasjátékokat is örömmel próbálták ki. Újdonság volt még a szabadtéri „legózás”, a kitelepült „kocka tábor” is, ahol a gyerekek órákat is eltöltöttek.

A délelőtti és a napzáró tombolasorsoláson aktívan résztvevő Gajda Péter polgármester segítségével gazdára talált a nap fődíja, a kerékpár, illetve még sok-sok felajánlás. Az önkormányzati ajándékok mellett könyvcsomagot ajánlott fel a KvízKaland, ajándékutalványt a Hervis, a Libri ajándékutalványait kapták a gyerekek Csernovai Gábor (popkorn, lángos) egyéni vállalkozótól és Nagy Krisztinától (rétesárus), valamint a Trappsifüles Mozgás- és Készségfejlesztő Központ felajánlotta egy foglalkozáson való részvétel lehetőségét.

A nagyszínpadi programok sorát a kispesti Állatvédelmi Szolgálat rövid bemutatkozása nyitotta, akik a felelősségteljes állattartás, a házi kedvencek chippel való ellátásának fontosságára hívták fel a gyerekek figyelmét. Ezt követte az Art's Ok Táncstúdió műsora, majd a Mágnes Színház gyerekei léptek színpadra. Az Aquila Dance produkciója után a Majorka Színház és a Móka duó következtek. A nap utolsó színpadi fellépője Major Eszter és barátai voltak.

A nagyszínpadi produkciók mellett a kispesti gyereknapok elmaradhatatlan részvevői is helyet kaptak: volt póni-lovaglás, az Első Kis-Pesti kert aktivistáinak, tagjainak gyermekfoglalkozásai a környezetvédelemről, KvízKaland, lufihajtogatás, íjászat, kézművesfoglalkozás és az oly népszerű arcfestés. Ezen kívül most is jelen voltak a kerületi rendőrkapitányság és a mentőszolgálat munkatársai.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.