2019. szeptember 20., péntek, Friderika

Szépül a Tarka-barka ovi udvara is

Kispest
2019. máj. 16. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

A tervek szerint a júniusra be is fejeződik az udvar felújítása a Kispesti Tarka-barka Óvoda Zoltán utcai részlegében, amelyre az önkormányzat 18 millió forintot fordít.

Intézmény-felújítási programunk keretében idén is mintegy 500 millió forintot terveztünk a kispesti nevelési-oktatási intézményhálózat korszerűsítésére. Jelenleg több mint 10 intézményünkben zajlanak felújítási munkák, ezek egyik állomása a Tarka-barka ovi, ahol a dolgozók és a szülők is kérték az udvar korszerűsítését. Erre és a tetőszerkezet megújítására 18 millió forintot költünk – tudtuk meg a Gajda Péter polgármestertől, aki Kránitz Krisztiánnal, a beruházást lebonyolító Vaműsz igazgatójával ma kint járt a helyszínen.

Kránitz Krisztiántól elmondta, a munka a hátsó udvarban álló régi tároló bontásával indult, ahol a meglévő terasz bővítésével, egy kb. 60 négyzetméteres új, fedett terasz épül majd. Az utcafronti udvarrészen elbontották a régi járdákat és a repedezett aszfaltot, a régi homokozók körül új térkő burkolatot fektetnek le szikkasztóval, füvesítenek, épül egy 90 négyzetméteres gumiborítású focipálya, a hinta alatti rész is gumiburkolatot kap, és egy új rugós játékot is elhelyeznek az udvaron.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.