2019. június 16., vasárnap, Jusztin

20. Vass-gála

Kispest
2019. április 03. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

A Vass iskola 12. tematikus, immár a 20. gáláját a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Bak Ferenc és Gajda Péter polgármester köszöntötte.

Bak Ferenc köszöntőjében kiemelte, hogy az intézmény minden diákja részt vesz a produkcióban, ez, mint mondta, a pedagógusok munkáját is dicséri.

Gajda Péter, Kispest polgármestere arról beszélt megnyitójában, hogy az önkormányzat, bár már nem fenntartója az iskolának, amivel tudta, támogatta az intézményt az elmúlt években, és ez így lesz idén is. Példaként az iskolatámogatási alapból a Vassra eső 1 millió forintot, valamint a konyha és az ebédlő most folyó tetőszigetelési munkáját említette Gajda Péter.

Ertelné Csák Judit igazgató varázslónőként indította útjára Vadregény című, csaknem kétórás, 17 jelenetből álló – Az erdőben – Piroska és a farkas, Hófehérke, Vadhattyúk, Oroszlánkirály, A rátóti csikótojás, Csipkerózsika, Tarzan, A rendíthetetlen ólomkatona Fehérlófia, Tom és Jerry, Hamupipőke, Mátyás király és a kolozsvári bíró, Micimackó, Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki, Shrek + Ali baba, Macskafogó – mesefolyamot (amelyet a nagyszámú érdeklődő szülő miatt kétszer is előadtak a gyerekek, illetve a Frédi és Béni részt a pedagógusok).

Az iskola bázisintézményi koordinátorától megtudtuk, a felkészülés során építettek a már meglévő tudásanyagra és a tanév folyamán az adott tematikában szerzett tapasztalatokra is. Ötletbörzék, viták, megbeszélések során vált véglegessé az előadás forgatókönyve, színpadi jelenetei. Ostrowskiné Papp Éva elmondta, a gála kiemelt terepe a tehetséggondozásnak és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatásának is, szélesebb teret adva a gyerekek kibontakozásának, önkifejezésének. A komplexitásnak köszönhetően a pedagógusok jobb rálátást kapnak tanítványok képességeire, erősségeire, gyengeségeire, ezzel lehetővé válik a célzott tehetséggondozás és fejlesztés. A motiváltságnak köszönhetően sikeresen javíthatnak a diákok eredményein és megkönnyíthetik a tanulást is. Természetes velejárója a projektnek a drámajáték, de nélkülözhetetlen a kreatív kézművesség is.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.