2019. szeptember 18., szerda, Diána

Babaköszöntő 2019

Kispest
2019. január 31. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

 

2016 óta immár negyedik alkalommal köszönti a város nevében a polgármester Kispest legifjabb polgárát. Major Laura 2019. január 1-én 7.28 perckor született a Jahn Ferenc kórházban.

 

Kedves kötelességem minden évben, hogy köszöntsem otthonában azt a kisbabát, aki abban az esztendőben legelsőként született, és akit Kispestre hoztak haza szülei – mondta Gajda Péter polgármester, aki ajándékot is vitt az újszülött babának és családjának.

Kispesten évente általában 500-550 kisbaba születik, ezért a kerületi védőnői szolgálat szakmai támogatásával 2013 szeptemberében új kezdeményezésként indította az önkormányzat babacsomagot programját, amelynek keretében a kerületi kismamák és újszülött babái kapnak egy-egy egységcsomagot, amelyben fontos használati eszközök, információk találhatóak. A csomag, ami egyben a praktikus pelenkázó, vállra, vagy akár babakocsira is akasztható táska, tartalmaz babasapkát, előkét, textilpelenkát, úgynevezett „kifogót”, kombi-dresszt, „szoptatós füzetet”, törülközőt, hűtőmágnest a kötelező oltások rendjével.

A Major család, az édesanya, Majorné Hidasi Viktória és az édesapa Major Márk, szeptemberben költöztek Kispestre a Jókai utcába, szívesen élnek itt. A büszke szülők szívesen sorolják a kis Laura születési paramétereit: 2019. január 1-én 7.28 perc, 52 centiméter, 3850 gramm, apás szülés, komplikációk nélkül. Laura nyugodt kisbaba, bár vannak hisztisebb pillanatai – meséli az újdonsült édesapa, bár ezt nem nagyon hiszik el neki a jelenlévők, mert a kislány nyugodtan alszik ottlétünkkor is.

A rövid találkozás alkalmából szó esik Kispest testvérvárosi kapcsolatairól is, mert a beszélgetés során hamar kiderül, hogy a fiatal édesapa a Vajdaságból érkezett és Zomborban (2002 óta testvérvárosa Kispestnek) járt iskolában.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.