2019. június 16., vasárnap, Jusztin

Önkormányzati lakásba költözhetett a négygyermekes család

Kispest
2018. október 19. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Jelképesen, a már birtokba vett Vas Gereben utcai bérlakásban adta át Kispest polgármestere a lakás kulcsait, annak a nehéz körülmények közé került négygyermekes családnak, amelynek az önkormányzat segített. Hatvan lakással gazdálkodik a kerület, évente csupán 10-15 lakást tudnak felajánlani.

Gajda Péter a családlátogatáson elmondta, sok család keresi meg az önkormányzatot és őt is, hogy segítse megoldani lakhatási problémáit. „Ebben az esetben is ez történt, a család év elején fordult hozzám, négy gyerekkel tette volna utcára őket a Nemzeti Eszközkezelő. Közös erővel felújítottuk a csaknem 50 négyzetméteres komfortos lakást. Remélem, hogy hosszú távú megoldást is találunk majd számukra” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe, ezért a jövőben is tervezi az önkormányzat, hogy lehetőségeihez mérten segíti azokat, akik rászorulnak. Hatvan lakással gazdálkodik a kerület, az önkormányzat évente 10-15 lakást tud felajánlani a lakhatási nehézségekkel küszködő családoknak.
A négygyermekes kispesti Bakó család saját lakása devizahitel-tartozás miatt került a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez, tőle bérelték vissza. A magas bérleti díjat és a közös költséget, noha rendezett körülmények között éltek, a férj és a feleség munkájával sem tudták már fizetni. Tavasszal utcára kerültek volna, és mivel semmilyen segítségre nem számíthattak, ekkor keresték meg a kerület polgármesterét.

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.